Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το βραβείο Greek Green Awards 2019 «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου τιμήθηκε στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση» των βραβείων Greek Green Awards 2019 με το βραβείο «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και απένειμε βραβεία Greek Green Awards σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.
Στη 3η διεθνή έκθεση συμμετείχε επίσης ως εκθέτης η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου με δικό της περίπτερο.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους βραβευθέντες και συμμετέχοντες στην έκθεση και υπογράμμισε:
«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και οι εθελοντές μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με σχέδιο και οργάνωση για την αντιμετώπιση κάθε έκτατου συμβάντος 12 μήνες το χρόνο.
Η υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας ανήκει κατά κύριο λόγο, κυρίως, στη φάση της πρόληψης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανώνουμε και να ενισχύουμε τους μηχανισμούς και τα μέσα που θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και να αντιμετωπίσουν όποτε και αν απαιτηθεί έκτακτα γεγονότα.
Και στον τομέα της πολιτικής προστασίας κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική. Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα επεξεργαστήκαμε τη σημερινή κατάσταση και έχουμε διαμορφώσει 10 βασικές προτάσεις που αποτελούν το προγραμματικό πλαίσιό μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ