Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Τέσσερις Δήμοι με αφετηρία το Μαρούσι στήνουν γέφυρα πολιτισμού για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με φορέα την παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ»

Την παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» με την οποία ανοίγουν οι Μουσικοθεατρικές Βραδιές του Νοεμβρίου στο Μαρούσι, παρουσίασαν οι συντελεστές της σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή και των Δημάρχων των πόλεων που τη φιλοξενούν. Την παράσταση που πραγματοποιείται με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πρώτο σταθμό το Μαρούσι, και επόμενους σταθμούς την Αργυρούπολη, το Ναύπλιο και το Περιστέρι, προλόγισε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Μιλώντας για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της παράστασης που ανοίγει την αυλαία των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Όταν ο πολιτισμός διασταυρώνεται με την προσφορά, και ιδιαίτερα όταν η προσφορά αφορά στα παιδιά μας, οποιαδήποτε δράση, κάθε πρωτοβουλία αποκτά ύψιστη σημασία. Μέσα από την παράσταση αυτή τέσσερις δήμοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο, την ενίσχυση του έργου ενός κοινώς αναγνωρισμένου οργανισμού για το σημαντικό έργο που επιτελεί για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών. Τέσσερις πόλεις, τέσσερις πολιτιστικοί σταθμοί με αφετηρία το Μαρούσι, για μία κοινή αποστολή για καλό σκοπό. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε κοντά μας όλους».
Για τη φιλοξενία της παράστασης στους Δήμους τους και για τη συμμετοχή τους στο φιλανθρωπικό σκοπό της στήριξης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
Εκπροσωπώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού και τη σπουδαιότητα πρωτοβουλιών που συμβάλλει στην ενίσχυση των λειτουργιών του επιτρέποντας τη βιωσιμότητα του.
Για το έργο, τα χαρακτηριστικά του, τις μορφές, τις ερμηνείες και για την ιδέα του «παντρέματος» της μουσικής του Λουδοβίκου με τα κείμενα του Γάλλου καλλιτέχνη Ζαν Κοκτώ, σε μία δραματουργική προσαρμογή μίλησαν οι συντελεστές του έργου, ο μουσικός – ερμηνευτής Λουδοβίκος των Ανωγείων και οι ηθοποιοί Ναταλία Μαργωμένου και Μαρία Χανιωτάκη.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).
Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν, στο σύνολο τους, στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Στοιχεία για την παράσταση
«Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ»
Μουσικoθεατρική παράσταση
Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.
Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν τη διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, τη γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».
Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: Στο Πανηγύρι, Η Ψεύτρα και Ανθρώπινη Φωνή.
Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια την ζωή.
Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα.
«Όλες οι τέχνες είναι ένα φιλοδώρημα του Θεού για την ολοκλήρωση του έργου Άνθρωπος, λέει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. «Το τραγούδι έρχεται να στηρίξει την πλευρά της αδυναμίας. Τραγουδάμε την απουσία, την έλλειψη, την προσδοκία.»

Τιμή εισόδου: από 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Συντελεστές
Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος
Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη
Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη
Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
Σκηνικά: Νίκος Κοίλος
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
Digital Marketing: Θωμάς Καραγκούνης

Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής παραστάσεων:
• 3 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Αμαρουσίου, Χώρος: Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού (ΤΟΛ), Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι. Ώρα:20:30
• 10 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ναυπλίου Χώρος: Βουλευτικό (Παλιά Βουλή), Σταϊκοπούλου, Ναύπλιο. Ώρα:20:30
• 17 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη. Ώρα:22:00
• 25 Νοεμβρίου 2017 Δήμος Περιστερίου Θέατρο των Πολιτών – Δημοτικό Θέατρο Περιστερίου, Τεγέας & Μ. Δαμάστας (πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Περιστερίου) Ώρα: 20:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ