Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνάντηση Μπάμπαλου – Πατούλη για την επόμενη μέρα στο Κάτω Ψαλίδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο το βέλτιστο δυνατό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επόμενη ημέρα στο Κάτω Ψαλίδι, το οποίο, όντας στα σύνορα Ηρακλείου και Αμαρουσίου, μπήκε πριν από λίγες ημέρες στο Σχέδιο Πόλης.

Σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο δημαρχείο Αμαρουσίου, μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Μπάμπαλου, αποφασίστηκε να σχεδιαστούν από κοινού τα μέτρα που χρειάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε επίπεδο έργων, όσο και σε ρυθμίσεις (κυκλοφοριακές κτλ), άπτονται δε των κανόνων της καλής και ομαλής γειτονίας, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων στο Κάτω Ψαλίδι.
«Μετά από προσπάθειες ετών, δικαιώνοντας και ένα προσωπικό στοίχημα που έβαλα από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, το Κάτω Ψαλίδι μπήκε στο Σχέδιο Πόλης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο να αποκτήσει η περιοχή υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει ενωμένους με τον Γιώργο τον Πατούλη, υπηρετώντας τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το καλύτερο για τις πόλεις μας, το καλύτερο για τους πολίτες», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.
Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συνεργασίας οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να δουν εκ νέου και το θέμα των διοικητικών ορίων των πόλεων, εξετάζοντας την πιθανότητα προώθησης αλλαγών που θα διορθώσουν τυχόν αδικίες και παράδοξα στην περιοχή.

Συνεργασία και για την μεταφορά φοιτητών από το Ηράκλειο στην Πανεπιστημιούπολη
Με πρωτοβουλία του Νίκου Μπάμπαλου και την ευγενική αποδοχή της πρότασης από τον Γιώργο Πατούλη, θα εξεταστεί η δυνατότητα οι φοιτητές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου για την μεταφορά τους στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, για το διάστημα μέχρις ότου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι σε θέση να υλοποιήσει δικό του, ανάλογο, πρόγραμμα δρομολογίων.
Αυτό θα γίνει με την έλευση των δύο νέων mini bus που ήδη η δημοτική αρχή έχει αγοράσει – και περιμένει την παράδοσή τους – προκειμένου να αντικαταστήσει και να τονώσει τον στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Με την έλευση των δύο νέων λεωφορείων, θα μπορέσει να αποδεσμευθεί το υπάρχον όχημα, το οποίο, με την σειρά του, θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των φοιτητών κατευθείαν από το Ηράκλειο προς Πανεπιστημιούπολη.
Μέχρι να γίνει αυτό (υπολογίζεται τα νέα λεωφορεία να παραδοθούν στον Δήμο έως το τέλος του έτους) οι φοιτητές από το Ηράκλειο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου με τρόπο που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, μετά την συνεννόηση των δύο Δήμων για τα διαδικαστικά σε υπηρεσιακό, πλέον, επίπεδο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ