Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο για την Ημέρα της Ευρώπης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 Το Στρασβούργο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ιντστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους ειδικούς εορτασμούς με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε δηλώσεις του στα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ιδρυτικές της αξίες της κοινωνικής συνοχής, της ισότιμης συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και στη μεγάλης ιστορικής σημασίας απόφαση και επιτυχία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα το 1979 στις «Ευρωπαϊκές Κοινότητες».

Ο Δήμαρχος τέλος αναφέρθηκε στις συνέργειες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πολιτικές ανάπτυξης να βρίσκουν εφαρμογή πολύ πιο άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Για το λόγο αυτό ο κ. Θ. Αμπατζόγλου είχε συναντήσεις με επιτελείς της Ε.Ε. με σκοπό την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων πνοής που θα δώσουν το χαρακτήρα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης στο μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων Αθηνών και πρώτο επιχειρηματικό κόμβο της Ελλάδας το Μαρούσι.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ