Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στηρίξτε το έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συσσίτιο για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική  2014 – 2020» και στηρίζει εκατοντάδες δημότες σε καθημερινή ή τακτική βάση.

Σε σταθερή και τακτική βάση διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία και παιχνίδια κ.α., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, καθημερινά προσφέρονται συσσίτια σε σταθερή και τακτική βάση σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται δωρεές από επιχειρήσεις και πολίτες, οι οποίες είναι κρίσιμες για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων από τους εθελοντές ιατρούς, για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου. Η χορήγηση φαρμάκων πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 213-20 31915, 936.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9, στο Μαρούσι (τηλέφωνο επικοινωνίας 210 80 20 861) και το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται επί της οδού Παλαιολόγου 9, Μαρούσι (3ος όροφος).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ