Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στην τελετή λήξης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας κατά της κατάθλιψης EAAD-Best ο Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελετή λήξης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας κατά της κατάθλιψης EAAD-Best, που υλοποίησε η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), τα έτη 2021-2024 εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. 

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας εκ των πέντε Δήμων της Αττικής, που συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα, το οποίο είχε δύο βασικούς στόχους, αφενός τη βελτίωση της φροντίδας των ατόμων που πάσχουν από καταθλιπτικές διαταραχές και αφετέρου την πρόληψη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη- Μαρία Χαλιώτη, η οποία παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στο Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για τη αρωγή του στην επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος.

Συνεχάρη επίσης τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. για την ευαισθητοποίηση και τις παρεμβάσεις τους στην κοινότητα με κυρίαρχο μήνυμα ότι «η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε. Είναι μία πραγματική ασθένεια που μπορεί να  αντιμετωπισθεί».
Παράλληλα μετέφερε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Αμαρουσίου ότι θα βρίσκεται κοντά και θα υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία τους που θα αφορά στην ψυχική υγεία των πολιτών.

Το πρόγραμμα EAAD-Best υλοποιήθηκε μέσα από μία παρέμβαση τεσσάρων επιπέδων στην κοινότητα.


      1. Συνεργασία με επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
      2. Εκπαίδευση μέσω της ευαισθητοποίησης  των πολιτών 

  1. Συνεργασία με άτομα «κλειδιά» της κοινότητας, όπως εκπαιδευτικοί, φαρμακοποιοί, κ.α.
  2. Υποστήριξη ατόμων που εμφανίζουν κατάθλιψη και των συγγενών τους. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος των Κοινωνικών Υπηρεσιών Πέτρος Κόνιαρης και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.      

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ