Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στην Περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο κ. Πατούλης, παρέστη στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρ.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο κ. Πατούλης, μετά της οικογενείας του, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου και συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου.

Η πομπή συνόδευσε με κατάνυξη και ευλάβεια τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του σε κεντρικούς οδούς της πόλης. Το τελετουργικό μέρος κορυφώθηκε με τη συνάντηση των Επιταφίων της Ιεράς Μητρόπολης Παναγίας της Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Αγίου Αναργύρων στην πλατεία Κασταλίας. Τις ψαλμωδίες των Εγκωμίων του Επιτάφιου θρήνου συνόδευσαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους, είχε παραβρεθεί και στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ