Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στην εορταστική εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zou Xiaoli στην Κινεζική Πρεσβεία.
Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η συμπλήρωση 68 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αλλά και των 45 χρόνων από την έναρξη των επίσημων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα.
Ο κ. Πατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Κινέζο Πρέσβη και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για τις προοπτικές ενίσχυσης της ελληνοκινεζικής φιλίας και συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Αποτελεί τιμή για μένα που παραβρέθηκα στην τιμητική εκδήλωση του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας αλλά και της έναρξης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Ελλάδα και Κίνα παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
Η βούληση της Κίνας, μίας από τις μεγαλύτερες κρατικές δυνάμεις στον κόσμο, να στηρίζει την Ελλάδα και να επιδιώκει επενδύσεις στη χώρα μας με αναπτυξιακό πρόσημο, χαίρει της αποδοχής και της εκτίμησης του Ελληνικού λαού.
Η χώρα μας χρειάζεται τέτοιες φιλίες και συμμαχίες για να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, επενδύσεων και ευημερίας των πολιτών.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι παρούσα και θα στηρίζει τη διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, ο πολιτισμός αλλά και οι επενδύσεις. Με αυτό τον τρόπο εκπέμπουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι η Ελλάδα θα βγει από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης και θα μπει σε τροχιά εθνικής ανασυγκρότησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ