Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Σε κλίμα κατάνυξης τα Θυρανοίξια του ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος εκ βάθρων ιστορικού, βυζαντινού παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι (Βασιλέως Κωνσταντίνου & Στεφ. Δραγούμη), την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2017.
Της τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και πλήθος πιστών.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα εκατοντάδες βυζαντινά παρεκκλήσια που είναι διάσπαρτα σε όλο το Μαρούσι και χρονολογούνται κυρίως τον 15ο -16ο αιώνα.
«Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του αποτελεί ένα στολίδι για την Ενορία του Αγίου Νικολάου, το Δήμο Αμαρουσίου, την Μητρόπολη και για όλους τους πιστούς» υπογράμμισε ο κ.κ. Κύριλλος και ευχαρίστησε τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τους ιερείς και όλους όσοι βοήθησαν στην ανακαίνιση του παρεκκλησίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παριστάμενους πιστούς και ευχαρίστησε τους συντελεστές για την άοκνη προσπάθεια τους, ώστε μετά από μία μακρόχρονη και δύσκολη διαδικασία, το ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου να δίνεται για χρήση στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.
Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης κ. Δημήτρης Καρλαύτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ