Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πρωτοβουλία του Γιώργου Καραμέρου για φυσικό αέριο σε κάθε σπίτι στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), Δημήτριο Παπακώστα, τον Τεχνικό Διευθυντή, Χρήστο Σκουλίδα και τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών, Γιάννη Ντρούκα, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, με θέμα την δυνατότητα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε κάθε δρόμο του Αμαρουσίου σε ποσοστό διείσδυσης 100% μέσα στην επόμενη πενταετία από το 75% που είναι σήμερα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι δήλωσε σχετικά: «Ο φετινός βαρύς χειμώνας ταλαιπωρεί και οικονομικά τους Μαρουσιώτες σε μια εποχή ενεργειακής φτώχειας καθώς πολλά νοικοκυριά είναι αποκλεισμένα ή έχουν ανεπαρκή πρόσβαση στην ενέργεια. Μέχρι η χώρα να συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή και τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το φυσικό αέριο αποτελεί μια εφικτή και αποδοτική λύση και για όλα τα νοικοκυριά. Θέλουμε το αέριο σε κάθε δρόμο της πόλης και ως επόμενη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα σταθούμε ενεργά στο πλευρό των δημοτών που κάνουν αιτήσεις κατά δεκάδες για πλήρη κάλυψη του δικτύου και στις περιφερειακές γειτονιές της (Περιοχή Βορρέ, Νέα Λέσβος, Άγιος Θωμάς, Ψαλίδι κ.λπ.)».
Οι υπεύθυνοι της ΕΔΑ Αττικής ενημέρωσαν τον κ. Καραμέρο για το δίκτυο κάλυψης της πόλης του Αμαρουσίου αλλά και το νέο πρόγραμμα επιδότησης που ξεκίνησε από τις 20/02/2019 για την εγκατάσταση εξοπλισμού θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής σε πολυκατοικίες, μονοκατοικίες ή διαμερίσματα (κεντρική/αυτόνομη) δεδομένου ότι το τέλος σύνδεσης είναι δωρεάν.
Εκτός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το # Ενωμένο Μαρούσι θα παρουσιάσει σύντομα στο πρόγραμμά του, κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων, με προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ θα εξαντλήσει κάθε πόρο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που προβλέπουν επιχορήγηση νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα για ενεργειακή κάλυψη ή αναβάθμιση κτιρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ