Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ ιδρύει ο Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη λειτουργία πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΑμεΑ (με στέρηση όρασης, με νοητική στέρηση και αυτισμό) ψήφισε ομόφωνα το Δ.Σ. Αμαρουσίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου πρότεινε την τροποποίηση του ακινήτου στο ΟΤ 23 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και ειδικότερα, την κατ’ αρχήν ανάρτηση για την απαλλοτρίωση του ακινήτου αυτού, με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, για τη διενέργεια κέντρου ημερήσιας φροντίδας παιδιών με στέρηση όρασης, και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών με νοητική στέρηση και αυτισμό.

Το συγκεκριμένο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 1024 τ.μ. είχε παραχωρηθεί στο Σύλλογο των Φίλων Τυφλών «Ειρήνη Λασκαρίδου» με σκοπό την ανέγερση κτιρίου εκπαίδευσης. Ο σύλλογος από τον Δεκέμβριο του 2018 δεν διαθέτει ενεργό Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε λειτουργεί τα εκπαιδευτήρια αφού ο χώρος παραμένει κλειστός.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε το ακίνητο να ρημάζει, να το προστατεύσουμε από διάφορα επενδυτικά συμφέροντα και να το αξιοποιήσουμε υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Σε συνέργεια με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Σύλλογο Τυφλών θα δούμε τι χαρακτήρα θα έχει το κτίριο και πως ακριβώς θα το αξιοποιήσουμε. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά ο Δήμος αποκτά λόγο επί του ακινήτου.»

Σημειώνεται ότι στο ίδιο Δ.Σ., αποφασίστηκε και η τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Στούντιο Α (παραρεμάτια περιοχή) και ειδικότερα η κατ’ αρχήν ανάρτηση, η
οποία προβλέπει:

1. Στην προσαρμογή του ορίου της πολεοδομικής μελέτης στο ανατολικό όρο της νέας οριοθέτησης του ρέματος Αμαρουσίου (Σαπφούς) και
2. Στην τροποποίηση των ΟΤ Γ 1014 Α , Γ1014,Γ1016 , Γ1017 , Γ1017 Α , Γ1036 , Γ1049 (εγκαταστάσεις του διατηρητέου κτιρίου του ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΤΑ).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ