Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Παραδοσιακό γλέντι με οβελίες και δημοτικά τραγούδια στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, εκατοντάδες Μαρουσιώτες αλλά και κάτοικοι από την  ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου.

Το γλέντι που στήθηκε από νωρίς το πρωί είχε από όλα. 200 οβελίες στη σούβλα, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια κατά το έθιμο της ημέρας, συνοδευτικά εδέσματα, άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.
Το πασχαλινό τραπέζι, συνόδευε ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το κέφι να είναι διάχυτο στους λαϊκούς, νησιωτικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς.
Οι ταλαντούχοι παραδοσιακοί ερμηνευτές Θεόφιλος, Ειρήνη Λεγάκη, Κώστας Σκόνδρας και Λάκης Χαλκιάς και η επταμελής ορχήστρα τους ανέβασαν την εορταστική διάθεση με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά και νησιώτικα, συνοδεία όλων των παραδοσιακών οργάνων σ’ ένα πολύωρο μουσικό γλέντι με την επιμέλεια του Γιώργου Υδραίου. Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, και σύντομα «η Αττική, η Ελλάδα να μπουν σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας». Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εορτή του Πάσχα, ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από αυτόν τον πασχαλινό γιορτινό θεσμό για την πόλη μας μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των γιορτινών ημερών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με ελπίδα και αισιοδοξία μπορούμε να οικοδομήσουμε την Αττική, την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.Με ενέργειες μας από όποια θέση και αν βρεθούμε θα διατηρήσουμε και στο μέλλον τις ελληνικές παραδόσεις και το Πάσχα των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις χορηγίες Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τοπικών Επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ