Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ξηλώνονται οι παράνομες πινακίδες από το Δήμο Αμαρουσίου με επιβολή κυρώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους δημότες και επαγγελματίες της πόλης και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, πως ο Δήμος όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών και προτίθεται να προχωρήσει στην αφαίρεσή αυτών που δεν θα απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους, με την επιβολή παράλληλα όλων των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων για τον κάθε παραβάτη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει: «Παρατηρείται το φαινόμενο οι πινακίδες και οι επιγραφές να απαντώνται σε όλες τις διαστάσεις, τα σχέδια, κατασκευασμένες από κάθε υλικό με αυτοσχέδια στηρίγματα και σε οποιοδήποτε σημείο κτιρίων, δρόμων και κοινοχρήστων χώρων. Τελευταία πολλαπλασιάζονται αριθμητικά, με αυθαίρετη βούληση του κάθε χρήστη, με συνέπεια να προκαλείται σημαντική αισθητική και οπτική ρύπανση, να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις στους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων ακόμα και στους πεζούς που κινούνται στην πόλη.

Για όσες από τις πινακίδες σύμφωνα με το κείμενο νομοθετικό πλαίσιο, θεωρηθούν κατά την αυτοψία επικίνδυνες ή «ρύποι», θα αφαιρεθούν, καταλογίζοντας και τη σχετική δαπάνη στους διαφημιζόμενους ή στους διαφημιστές. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων ταυτόχρονα με την απομάκρυνσή τους.

Παρακαλούνται οι δημότες και επαγγελματίες του Δήμου μας να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για ένα Μαρούσι, όμορφο, καθαρό και ασφαλές.»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ