Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ξεκίνησαν τα έργα γύρω από το Ιστορικό Κέντρο του Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης σε οδούς πέριξ του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και ειδικότερα στις οδούς Θέμιδος, Λέκκα και Νερατζιωτίσσης και των πεζοδρομίων αυτών που χρήζουν επισκευής, στα τμήματα που είναι εγγύτερα της πλατείας Ευτέρπης.
Το έργο εντάσσεται στην εργολαβία του 2018 «ανακατασκευή και συντήρηση οδών στο Δήμο Αμαρουσίου», που σε συνδυασμό με τις εργασίες κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, τη διαμόρφωση της επιφάνειας αυτής σε μία «έξυπνη» πλατεία, καθώς και με μία σειρά άλλων παρεμβάσεων και ενεργειών, αναβαθμίζουν ποιοτικά το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο, καθιστώντας περισσότερο ασφαλές και λειτουργικό και φιλικό προς τον πολίτη και τον επισκέπτη.
Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών στις οδούς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γεώργιο Διδασκάλου, προκειμένου να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί από κοντά για την εξέλιξη του έργου από τη διευθύνουσα Υπηρεσία εκτέλεσης του.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Αναβαθμίζουμε το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας με μία σειρά έργων και ενεργειών, σ’ ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κέντρο, με μεγαλύτερη ασφάλεια και λειτουργικότητα και περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη και τον επισκέπτη.
Το σημαντικό έργο κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης και η διαμόρφωση της επιφάνειας της, ώστε να καταστεί μία πλατεία πόλος έλξης για τους κατοίκους και επισκέπτες, σύντομα ολοκληρώνονται, παράλληλα με τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στα τελευταία τμήματα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την αντικατάσταση του εξοπλισμού όπου απαιτείται.
Παράλληλα, η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η ενίσχυση της ασφάλειας με την παρουσία επί 24ωρου βάσεως ιδιωτικών φυλάκων και η δρομολογούμενη ανασύσταση του Σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας, συμπληρώνουν ένας εύρος παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου, ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κέντρο.
Στόχος μας τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων να υποδεχθούμε τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας σ’ένα αναβαθμισμένο Εμπορικό Κέντρο.»

Ο Δήμος Αμαρουσίου ζητεί την κατανόηση του κοινού για το ελάχιστο διάστημα που θα παραμείνουν κατά περίπτωση κλειστά τμήματα των οδών, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες με ασφάλεια.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ