Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

«Μικρασία: 100 χρόνια μουσικός πολιτισμός» αναβίωσαν στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, η μουσική παράσταση «Μικρασία 100 χρόνια μουσικός πολιτισμός» , στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της Επετείου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αναδεικνύοντας τη συμβολή των Μικρασιατών στο σύγχρονο ελληνικό Πολιτισμό.

Από τους πρόσφυγες του 1920, κάποιες εκατοντάδες κατέφυγαν στο Μαρούσι και την Πεύκη, συμβάλλοντας με τον πολιτισμό τους στη μετέπειτα εξελικτική πορεία της πόλης, όπως έχει περιγραφεί στα βιβλία του εξέχοντα φιλολόγου και ιστορικού του Αμαρουσίου Δημήτριου Σ. Μασούρη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη επίδραση του Μικρασιατικού πολιτισμού και την ανάγκη μετάδοσης της μεγάλης αυτής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές, με την ευχή ενόψει του νέου έτους της «επί γης Ειρήνης».

Ο επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος “Ηχοπαίγνια” Αλέξανδρος Σιγαλός, μίλησε για την πολύτιμη συμβολή του μουσικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας στη διαμόρφωση και την εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, ξετυλίγοντας στη συνέχεια με το υπόλοιπο μουσικό σχήμα της βραδιάς ένα συγκλονιστικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες από τις αρχές του 1800.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν γοητευμένοι, διασκεδάζοντας στους ρυθμούς αγαπημένων τραγουδιών και χορών της Μικράς Ασίας, εκφράζοντας με τους συντελεστές της εκδήλωσης τις ευχαριστίες τους προς τη Δημοτική Αρχή για τη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ