Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή του δημάρχου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, και με την τιμητική παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ο Σύλλογος Αθμονέων, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ», υπό το πλαίσιο της ετήσιας γιορτής προς τιμή της μητέρας, της μητρότητας και της προσφοράς της κάθε μητέρας στην κοινωνία.

Ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι “η Ημέρα της Μητέρας δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες μας, αλλά και μια ημέρα που επιβεβαιώνει την αξία της αφοσίωσης, της θυσίας και της ανιδιοτέλειας που εκείνες συνεχώς προσφέρουν”.

“Μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε”, πρόσθεσε, “επιθυμούμε όχι μόνο να επιδείξουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχουμε για τις μητέρες, αλλά και να ενισχύσουμε τον πολιτισμικό και κοινωνικό μας ιστό. Κάθε μητέρα αφοσιωμένη στον ρόλο και στην οικογένεια της συνεισφέρει στο να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αποτελώντας ταυτόχρονα τον πιο ισχυρό κρίκο της κοινωνίας μας”.

“Στο πλευρό της Μαρουσιώτισσας Μητέρας”

Αναφερόμενος ο κ. Αμπατζόγλου στις υποδομές και στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό της Μαρουσιώτισσας Μητέρας, με εκείνες τις δομές που παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης ενός παιδιού. Αλλά, και πέρα από αυτές, τα καλοκαιρινά camp, τα καλλιτεχνικά και αθλητικά προγράμματα, οι παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους, πλαισιώνουν την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος μας στη μητέρα και στην οικογένεια”.

Στη συνέχεια, ο κ. Αμπατζόγλου κάλεσε την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους να δρομολογήσει πόρους και όχι μόνο αρμοδιότητες στους Δήμους, προκειμένου να στηρίξουν και να δώσουν στις οικογένειες την ευκαιρία να αναπτυχθούν με υγιείς όρους, σε σύγχρονα περιβάλλοντα και με αξιόπιστες υπηρεσίες.

“Πρέπει να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης”

“Μέσα από τα όργανά μας”, τόνισε, “όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αλλά και προσωπικά με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διεκδικούμε να μας αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι, καθώς ως φορείς Διοίκησης Α’ Βαθμού, πρέπει να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης και προπαντός δίπλα στον πολίτη και στην προκειμένη περίπτωση δίπλα στη Μητέρα”.

Για τους πολλαπλούς ρόλους της Μητέρας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και διακεκριμένος καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων, Γιάννης Ιωαννίδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Κατερίνα Βουρλάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ελένη Λέκκα, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ