Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου o Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ» στην πλατεία Αγίας Λαύρας την παραμονή της μεγάλης γιορτής

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα το Μαρούσι γιορτάζει και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό και ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν την παραμονή της μεγάλης γιορτής λαϊκή βραδιά, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Ειδικότερα, την παραμονή της εορτής με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Θα ακολουθήσει η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από τις 10:00 το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Λαύρας το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ» θα ερμηνεύσει παραδοσιακά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, με ελεύθερη είσοδο για όλους.  Στο τραγούδι η Αλεξάνδρα Αδάμη, στο μπουζούκι και στο τραγούδι ο Κώστας Γαλάνης στο βιολί ο Βασίλης και στα πλήκτρα ο Φώτης.

Ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και ακολούθως θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεσθούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.                             

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ