Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό για τη ζωή σε πολίτες που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Στην 31η Εθελοντική Αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 180 μονάδες αίμα, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό και τους εθελοντές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από την πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, συγχαίροντας τους εθελοντές αιμοδότες για την κοινωνική τους ευαισθησία, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Τη επίβλεψη της 31ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

 

 

 

    

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ