Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μαρούσι: Προχωρά ο σχεδιασμός του χώρου πρασίνου στον Άγιο Θωμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σχετικά με το έργο δημιουργίας πρότυπου χώρου πρασίνου  στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Grin” και αφορά την δημιουργία χώρου έκτασης 15 στρεμμάτων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης και υπηρεσιακοί παραγόντες των αντίστοιχων Δ/νσεων του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού ενημερώθηκε από την ομάδα έργου για τις πρώτες ενέργειες δεδομένης της έναρξης των εργασιών την επόμενη εβδομάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η υλοποίηση του έργου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου, έχει ως στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της βιοποικιλότητας εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα ένας κοινόχρηστος χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου που θα μπορούν να χαρούν οι κάτοικοι της περιοχής. Με σωστό προγραμματισμό και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε σταδιακά όλο το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τον άνθρωπο και τις ήπιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Πρέπει τέλος να τονιστεί πως η ανάπλαση στην οδό Πρωταγόρα έχει λάβει υπόψη της και τη γνώμη των κατοίκων και φορέων, σε σχετικές ημερίδες που έλαβαν χώρα τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ