Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μαρούσι: Αυτοψία Πατούλη σε έργα που ξεκίνησαν επί δημαρχίας του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δήμο Αμαρουσίου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία σε έργα υποδομών και αναπλάσεων τα οποία είχαν ωριμάσει, δημοπρατηθεί και ξεκινήσει επί δημαρχίας του και συνεχίζονται από τον νυν δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίβλεψης των έργων συνοδευόταν από τον κ.Αμπατζόγλου, την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλο και Πολιτικής Προστασίας Στέφανο Τσιπουράκη, τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μ. Σεραφετινίδου και υπηρεσιακά στελέχη.

Πρώτος σταθμός ήταν η πλατεία Ηρώων στην οποία ολοκληρώνεται η βιοκλιματική ανάπλαση και η ανακατασκευή παρακείμενων οδών. Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ύψους 389.247,77 ευρώ με ΦΠΑ. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το διατηρητέο κτήριο επί της οδού Σουρή και Βασ. Όλγας, το οποίο έχει ανακαινισθεί και θα δοθεί σύντομα προς χρήση για πολιτιστικές δραστηριότητες και ως λαογραφικό μουσείο. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές, Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο είχε επιλέξιμο προϋπολογισμό 750 χιλιάδες ευρώ. Η επίβλεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Κοινόχρηστο χώρο ( ΚΧ 9760) επί της οδού Αγ. Αθανασίου (παλαιό αμαξοστάσιο) και στο έργο διάνοιξης της οδού Αρετής – Καλαμά καθέτου της Μεσογείων, στον οποίο υλοποιείται ειδικό πρόγραμμα λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων του 2ου – 3ου  αιώνα π.Χ.. Η ανάπλαση του παλαιού αμαξοστασίου γίνεται με πόρους του δήμου και είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Επίσης η διάνοιξη της οδού Αρετής -Καλαμά γίνεται με πόρους του δήμου και εντάσσεται στο γενικότερο έργο που αφορά αναπλάσεις οδών προϋπολογισμού 253.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου συζήτησαν για μια σειρά έργων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών του Αμαρουσίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς ο σχεδιασμός των οποίων είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του Γ. Πατούλη ως δημάρχου.

 

 

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης και ο Θ. Αμπατζόγλου συζήτησαν για την χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων, ανάπλασης, όπως αυτό στην περιοχή Σωρού και η διευθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου που βρίσκεται στο ΚΧ9760.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς σημαντικά έργα υποδομών που ξεκίνησαν
επί θητείας μου εδώ στον δήμο Αμαρουσίου ολοκληρώνονται από τον νυν δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου και συμβάλλουν στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του. Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε μελετήσει και προετοιμάσει την υλοποίηση μιας σειράς αναπτυξιακών έργων, όπως αυτά που επισκεφθήκαμε σήμερα, καθώς επίσης και έργα όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Επιπλέον με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες μας ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ομβρίων σε γειτονιές της  πόλης. Ως Περιφερειάρχης Αττικής θα συμβάλλω προκειμένου να υλοποιηθούν και στο μέλλον έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια και τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, κάνει ένα σπουδαίο έργο. Κατά την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την εξέλιξη των έργων που είχαν προγραμματιστεί επί θητείας μου και σήμερα βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης. Πρόκειται για έργα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη. Με τον Δήμαρχο αλλά και τα στελέχη του συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου το Μαρούσι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του ως μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη του μέλλοντος. Επισκεφθήκαμε την κεντρική πλατεία Ηρώων, όπου μεταμορφώνεται σε μια όμορφη βιοκλιματική όαση, το νεοκλασικό κτήριο που θα φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο αλλά και έργα που σχετίζονται με τη διάνοιξη οδών και την ανάπλαση συγκεκριμένων σημείων. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και τους συνεργάτες του δημάρχου, οι οποίοι με άοκνο τρόπο συμβάλλουν στην προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλεται ώστε να μεταβούμε σε μια εποχή στο Μαρούσι και συνολικά στην Αττική.”

Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

“Μας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, που επί πολλά χρόνια υπήρξε Δήμαρχος Αμαρουσίου και είδαμε έργα τα οποία προγραμματίστηκαν επί των ημερών του και αυτή τη στιγμή υλοποιούνται. Επιθυμία μας είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το τεχνικό μας πρόγραμμα στο σύνολό του και αυτό θα γίνει με ίδιους πόρους, αλλά και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, ειδικά για έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών. Κοινός μας στόχος με τον Γ. Πατούλη ένα Μαρούσι πιο όμορφο και ασφαλές.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ