Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Επιτυχία για την πρώτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία έλαβε χώρα η πρώτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ στο Δήμο Αμαρουσίου (επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Βορείου Τομέα Αττικής) για 336 ωφελούμενες οικογένειες.

Η πρώτη αυτή διανομή επισιτιστικής βοήθειας, σηματοδοτεί την έναρξη της Νέας Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020» και την ευθύνη εκτέλεσης του προγράμματος είχε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ υπό το συντονισμό του Προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη.

Η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Βορείου Τομέα Αττικής/Δήμος Αμαρουσίου αποτελείται από τους ακόλουθους δήμους: 1) Δήμος Αμαρουσίου, 2) Δήμος Μεταμόρφωσης, 3) Δήμος Πεντέλης, 4) Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, 5) Δήμος Παπάγου – Χολαργού, 6) Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ως επικεφαλής της σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα Αττικής, προγραμματίζει για τα επόμενα έτη την προμήθεια και διανομή Α) Τροφίμων: Κρέας, Πουλερικά, Αμυλούχα προϊόντα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Είδη οπωροπωλείου, Είδη παντοπωλείου και Β) Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής: Είδη οικιακού καθαρισμού, Είδη προσωπικής υγιεινής. Επιπλέον, προβλέπεται παροχή Συνοδευτικών Μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των Δικαιούχων.

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος ήταν παρών κατά τις διαδικασίες της διανομής επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ δήλωσε:

«Ο Δήμος μας ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα Αττικής, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών όπως του ΤΕΒΑ που βασίζεται σε ευρωπαϊκούς πόρους. Το ΤΕΒΑ είναι ένα ακόμη εργαλείο στη διάθεσή μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους εθελοντές για την άριστη εκτέλεση και αυτής της τόσο σημαντικής διαδικασίας».​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ