Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Επίθεση Πατούλη σε Δούρου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για χιλιάδες ψέματα, ανέξοδες υποσχέσεις και υποκρισία κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μέσω επιστολής στην οποία, μεταξύ άλλων, καλεί τη Ρένα Δούρου να χρηματοδοτήσει άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Αμαρουσίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει λύση τώρα και να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου.
Μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Δυτική Αττική η Περιφέρεια Αττικής ελπίζουμε ότι πήρε το μάθημα της και διδάχθηκε αυτά που μέχρι σήμερα δεν ήθελε ή έκανε πως δεν καταλάβαινε.
Η ασύλληπτη τραγωδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει την ανεπάρκεια και τις τεράστιες ευθύνες για αυτή την καταστροφή.
Ενάμιση χρόνο τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας, έχουμε καταθέσει δέκα (10) ώριμες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις Πολεοδομικές ενότητες του Δήμου μας όπως,
Κοκκινιάς,
Αναβρύτων,
Σωρού,
Ν. Μαρούσι,
Παραδείσου,
Κέντρου,
Ν. Τέρμα,
Αγ. Νικολάου και Αγ. Φιλοθέης, καθώς και την μελέτη
«Έργων Διευθέτησης Ρέματος Σαπφούς»
Συνολικού Ποσού 19.115.000 ευρώ
Με αίσθημα ευθύνης και με πρωτοβουλία του Δήμου μας αλλά και με ιδίους πόρους συντάχθηκαν οι μελέτες που αποσκοπούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας και έχουν ως στόχο την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από μελλοντικές καταστροφές.
Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να αναλάβει τις πολλές και σημαντικές της ευθύνες και να κάνει πράξη αυτό για το οποίο την έταξαν οι πολίτες της Αττικής.
Η ανοχή μας τελείωσε.
Δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα και δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποκριτική συμπεριφορά των αρμοδίων.
Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό, άλλοι να διαχειρίζονται τα χρήματα μας και άλλοι να έχουν την ευθύνη για την διαχείριση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών.
Κάποιοι επέτρεψαν να μπαζωθούν τα ρέματα.
Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μπαζωθούν και οι ευθύνες.
Αυτές θα πρέπει να πνίγουν και όχι η βροχή.
Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει λύση τώρα και να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου.
Τα χιλιάδες ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η υποκρισία «πνίγηκαν» στις χιλιάδες τόνους λάσπης και νερού της Δυτικής Αττικής.
Μέχρι εδώ!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ