Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Εντυπωσίασε το Τρίο El Greco στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020, το Τρίο El Greco (Θοδωρής Ιωσηφίδης – Πιάνο, Φαίδων Μηλιάδης – Βιολί, Αλέξης Καραϊσκάκης  Νάστος –Τσέλο), ένα νεανικό σχήμα μουσικής δωματίου, δημοφιλές στον ελλαδικό και στο διεθνή χώρο, έδωσε μια συναυλία που εντυπωσίασε το κοινό, στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Παρουσίασαν δύο συνθέτες, που σε ένα ευρύ πλαίσιο συνδέονται με τις  Δύο Σχολές της Βιέννης, με την –κλασική- πρώτη  ο Fr. Schubert και με τη –μοντερνιστική- δεύτερη ο Ν. Σκαλκώτας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φανή Λέκκα και Μάντυ Ρώτα και η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.​ 

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος μεταφέροντας στο κοινό τον χαιρετισμό του Δημάρχου μεταξύ άλλων τόνισε: «H νέα Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό ως μια ενιαία ενότητα με τις άλλες πολιτικές αστικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε τους τοπικούς πρωταγωνιστές, όπως  Συλλόγους,  ιδιώτες και μεμονωμένους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα τους νέους δημότες μας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες του Δήμου που στοχεύουν στις ποιοτικές εκδηλώσεις καλύπτοντας διαφορετικά είδη κοινού της πόλης μας.

Η αποψινή μεγάλη ανταπόκριση, τηρουμένων των υγειονομικών περιορισμών, αποδεικνύει πως το Μαρούσι μπορεί να γίνει κέντρο παραγωγής ποιοτικών πολιτιστικών γεγονότων, που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο, υπερτοπικό κοινό».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ