Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Εντυπωσίασαν οι νέοι του ARTΕΜΕΙΣ Festival 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται το τριήμερο φεστιβάλ νεολαίας ARTΕΜΕΙΣ που διεξάγεται 17-19 Ιουλίου στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου (Λεωφ. Κηφισίας 219).

Το ARTΕΜΕΙΣ Festival θεσμοθετείται ως φεστιβάλ Νεολαίας, που φιλοξενεί ταλαντούχους και πρωτοπόρους νέους καλλιτέχνες. H διοργάνωση πραγματοποιείται από την ΚΕΔΑ (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου) και την καλλιτεχνική ομάδα ARTEMEIΣ, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Νταλούκας.

Η πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ φιλοξένησε τους Καντινέλια (τον Θανάση Ζήκα και την Εύη Σεϊτανίδου), τη Σαββέρια Μαργιολά και τους Babo Koro ενώ την μουσική παράσταση «άνοιξαν» η Έλλη Τσιτσιπά και η Ιωάννα Χρυσομάλλη με νεοκλασσικές χορογραφίες.

Την παράσταση προλόγισε η Μουσικός Μαρία Μπεθάνη η οποία ανακοίνωσε ότι η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου Μάνου Χατζιδάκι.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε όλους τους νέους καλλιτέχνες και τους πολλούς νεαρούς θεατές και αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία του Πολιτιστικού καλοκαιριού στην πόλη τόνισε: «Πολλές χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στο Αίθριο Θέατρο, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη και στις πλατείες των γειτονιών του Αμαρουσίου. Κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίζουμε από τα τέλη του Αυγούστου και μετά. Το Φεστιβάλ νεολαίας είναι μία προσπάθεια, ένα βήμα, μια πρωτοβουλία δημιουργικών ιδεών, που δίνεται σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες προκειμένου να αναπτύξουν αυτό που κρύβουν μέσα τους και να το μεταφέρουν σε εμάς προκειμένου σιγά-σιγά να περνάμε στις νεότερες γενεές. Αυτό είναι το νόημα αυτού του τριήμερου. Περιμένουμε τα νέα παιδιά της πόλης αλλά και τους μεγαλύτερους να έρθουν, και να δουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται εδώ».

Στην παράσταση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ & υπεύθυνο του Φεστιβάλ Νίκο Πέππα το παρών έδωσε και η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ