Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Πώς θα λειτουργήσει από αύριο – Κλειστά νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ΕΟΔΥ – Rapid test

Στο κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης (Βασιλίσσης Όλγας 12) θα διεξάγονται εκτάκτως rapid test από τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρες 10.00πμ – 3 μμ.

 

Προτεραιότητες του Δήμου Αμαρουσίου όσο αφορά τους εκχιονισμούς και άλλες εργασίες

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου με τα αντίστοιχα συνεργεία και μηχανήματα έργου, βρίσκεται στους δρόμους της πόλης από τα ξημερώματα της 24ης Ιανουαρίου προκειμένου για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Ελπίς».

Σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προτεραιότητα έχει δοθεί στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε πολίτες του Αμαρουσίου που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή χρήζουν έκτακτης Ιατρικής φροντίδας.

 

 

Ως εκ τούτου, εκχιονισμοί πραγματοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα σε δρόμους:

· προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για να πραγματοποιηθεί μεταφορά ασθενών είτε από ιδιωτικά μέσα, είτε από οχήματα του Δήμου, είτε από ασθενοφόρα, είτε πρόσβαση ιατρών.

· προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

· προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση ειδικών συνεργείων για την κοπή επικίνδυνων κλαδιών ή/και δέντρων.

Πέρα των μηχανοκίνητων συνεργείων, υπάλληλοι του Δήμου πεζή εκτελούν εργασίες εκχιονισμού και ρίψεως αλατιού στους πεζόδρομους του Κέντρου Αμαρουσίου και σε άλλα σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση πολιτών (βλ. Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου).

 

 

Γενικές Οδηγίες για τους κατοίκους του Αμαρουσίου – αναφορά προβλημάτων στη Γραμμή Δημότη 15321

“Συνιστούμε σε όλους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται στους δρόμους από τα ξημερώματα της 24ης Ιανουαρίου και επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που αναφέρουν προβλήματα στη Γραμμή Δημότη 15321.

Για πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρατηρηθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι πολίτες να επικοινωνούν με τον ΔΕΔΔΗΕ στο τηλ 8004004000.​”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ