Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην οδό Κονίτσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης του οδοστρώματος της οδού Κονίτσης του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο Ανάπλασης της περιοχής Κοκκινιάς, που ξεκίνησε το Μάιο του 2019, και όπως αναφέρεται από το Δήμο πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή μέσω της δημιουργίας ενός ελεύθερου χώρου αναψυχής και πρασίνου και που θα συμβάλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

 

Ως εκ τούτου, με απόφαση της Τροχαίας Αττικής ανακοινώνονται κατά το χρονικό διάστημα από 27​.04.2020 έως 21.06.2020, οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κονίτσης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κέκροπος και Αγίου Αθανασίου.

Κατά τις ανωτέρω εργασίες, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται, ως εξής:

α) Προς Λ. Κηφισίας (μέσω της οδού Κονίτσης): δεξιά Κέκροπος – αριστερά Μ. Αλεξάνδρου – Λ. Κηφισίας.

β) Προς οδό Σωρού (μέσω της οδού Κέκροπος): Μ. Αλεξάνδρου – αριστερά Β.

Ηπείρου – αριστερά Πάρνωνος – δεξιά Αγίου Αθανασίου – Σωρού.

Β) Αμφιδρόμηση και απαγόρευση της στάθμευσης, ως εξής:

α)  Επί της οδού Αργοναυτών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κονίτσης και Μαραθωνοδρόμου.

β)  Επί της οδού Αγίας Ελεούσης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κονίτσης και Μαραθωνοδρόμου.

γ) Επί της οδού Δάφνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κονίτσης και Μαραθωνοδρόμου.

δ) Επί της οδού Χλόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κονίτσης και Μαραθωνοδρόμου.

ε)  Επί της οδού Κέκροπος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κονίτσης και Μ. Αλεξάνδρου.

Γ) Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 20 χλμ/ώρα στα οδικά τμήματα των οδών Αργοναυτών, Αγίας Ελεούσης, Δάφνης και Χλόης κατά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών στο υπόψη τμήμα της οδού Κονίτσης.

Με αφορμή την έναρξη του έργου ανάπλασης της οδού Κονίτσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Αρκετά τεχνικά ζητήματα τρίτων παρόχων (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ. ) καθυστέρησαν την έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου για το Μαρούσι. Ζήτησα από τον εργολάβο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, την επιτάχυνση των εργασιών. Είναι ευκαιρία, λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων να επισπευστούν σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη μας. Η εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος αποτελεί προτεραιότητά μας και είναι η μόνη οδός για να γίνει ο τόπος που ζούμε και αγαπούμε, περισσότερο φιλικός και σύγχρονος για τον πολίτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ