Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Αναμέτρηση στο “παρκέ” του Σ. Λούης για δημοτική αρχή και Ενωμένο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωση σχετικά με το κόστος της επισκευής του κλειστού “Σπύρος Λούης” προχώρησε η παράταξη “Ενωμένο Μαρούσι”, ανοίγοντας νέα “κόντρα” με τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρει σχετικά: “Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου έχει αποθρασυνθεί και μετά τα έργα και τις υπηρεσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί να προχωρήσει στην ανακαίνιση του εμβληματικού κλειστού γυμναστηρίου της πόλης μας «Σπύρος Λούης», έργου που κοστολογεί με 1.180.000 ευρώ, με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες!

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν, όμως, δεν υπολόγισαν ότι το πολιτικό σκάνδαλο που ετοιμάζουν δεν θα πέρναγε απαρατήρητο. Έτσι όπως ενημερωθήκαμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 1ης Ιουνίου, κατασκευαστική εταιρεία προσέφυγε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, για να ακυρώσει την ανάθεση διενέργειας του έργου χωρίς διαγωνισμό όπως είχε αποφασίσει να το κάνει η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου!
Με συνέπεια το έργο που εξήγγειλε ο κ. Αμπατζόγλου εν χορδαίς και οργάνοις να έχει «παγώσει» τουλάχιστον έως τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου.
Το #Ενωμένο Μαρούσι καταγγέλλει τον κ. Αμπατζόγλου για αδιαφάνεια και κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών της πόλης μας γιατί επιλέγει συστηματικά να παρουσιάζει όλα τα έργα ως κατεπείγοντα προκειμένου να παρακάμπτει την διαδικασία διεξαγωγής ανοιχτών διαγωνισμών.
Η περίπτωση της ανακαίνισης του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» είναι χαρακτηριστική της μεθοδολογίας της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου:
* Τον προηγούμενο Φεβρουάριο πολιτικός μηχανικός προσφέρεται να κάνει δωρεάν (!) στατική μελέτη και μελέτη εναρμόνισης του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» κατασκευής του 1972 με τον σημερινό Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
* Όπως είναι επόμενο το κτίριο του γυμναστηρίου δεν ανταποκρίνεται στον σημερινό Γ.Ο.Κ. ενώ στο συμπέρασμα της μελέτης τονίζεται: «η στατική ανεπάρκεια όλων των φερόντων στοιχείων».
* Ύστερα από τρεις μήνες από την διενέργεια της μελέτης ο κ. Αμπατζόγλου με σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει το έργο της ανακαίνισης του «Σπύρος Λούης» ως κατεπείγον προκειμένου να δοθεί με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση και διαγωνισμό και με τον ίδιο τον δήμαρχο να επιλέγει τρεις εταιρείες για να διαπραγματευτεί την ανάθεση του έργου!
* Οι πολίτες του Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναφορά στην μελέτη «στατική ανεπάρκεια όλων των φερόντων στοιχείων» δεν σημαίνει ότι το κτίριο είναι ετοιμόρροπο όπως θέλει να το παρουσιάσει η δημοτική αρχή. Άλλωστε, το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» άντεξε κατά την διάρκεια των μεγάλων σεισμών που έχουν γίνει στην Αθήνα το 1981 και το ’99.
* Το θέμα της αδειοδότησης για την διεξαγωγή αγώνων είναι σοβαρό αλλά υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια και σίγουρα δεν δικαιολογεί την διενέργεια του έργου με απευθείας ανάθεση με την απόφαση της 199/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου που αναφέρεται σε: «Εργασίες συντήρησης και επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» με την διενέργεια διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διακήρυξη, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ».
Ο νόμος 32/4412 του 2016 είναι σαφέστατος για την διαδικασία διαπραγμάτευσης για έργα και υπηρεσίες χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διακήρυξη, χωρίς δηλαδή διαγωνισμό. Μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο και κατ’ επείγουσα ανάγκη γίνεται απευθείας ανάθεση. Καμία από τις δύο προϋποθέσεις δεν συντρέχει στην περίπτωση του «Σπύρος Λούης».
Το #Ενωμένο Μαρούσι είναι ΥΠΕΡ των έργων, αλλά με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτούς διαγωνισμούς. Προκειμένου τα έργα να μην υπερκοστολογούνται και οι πόροι να διατίθενται αποκλειστικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της πόλης μας. Γι’ αυτό η παράταξη μας σκοπεύει να προσφύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να μην γίνει πραγματικότητα το κυοφορούμενο σκάνδαλο.
Κύριε Αμπατζόγλου με 1.180.000 ευρώ θα φτιάχνατε στον χώρο του «Σπύρος Λούης» δύο ή τρία υπερσύγχρονα κλειστά γυμναστήρια! Σταματήστε επιτέλους την κοροϊδία των πολιτών του Αμαρουσίου!”
Νέο εμπόριο ψευδών ειδήσεων από τον κ. Καραμέρο, αυτή τη φορά για το «Σπύρος Λούης»

 

Η δημοτική αρχή της πόλης έσπευσε να απαντήσει ως εξής: “Κατά την προσφιλή του τακτική ο κ. Καραμέρος χρησιμοποιεί ψευδείς ειδήσεις και πηχυαίους τίτλους για να δικαιολογήσει τη δική του απουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Το τελευταίο εμπόριο ψευδών ειδήσεων αφορά στο πώς, τι και γιατί, αφορά στις πολυσύνθετες εργασίες ανακαίνισης του εμβληματικού κλειστού γηπέδου «Σπύρος Λούης». Αλήθεια, ο κ. Καραμέρος που απλοποιεί και μηδενίζει τα πάντα, δεν γνωρίζει πως το «Σπύρος Λούης» στερείται στατικής επάρκειας και άρα δεν μπορούν να γίνουν αγώνες;

Στην παραπληροφόρηση και λάσπη του κ. Καραμέρου περί δήθεν αδιαφανών διαδικασιών απαντούμε με τις σχετικές μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου που προκύπτουν βάσει των επίσημων τιμολογίων του Κράτους.  Απαντούμε με τις εγκρίσεις των Νομικών μας Υπηρεσιών. Απαντούμε τέλος με το γεγονός ότι συμβάσεις του ύψους του ποσού που απαιτούνται για έργα όπως η ανακαίνιση και θωράκιση του «Σπύρος Λούης», δεν προχωρούν αν δεν έχουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους.

Το ότι ο κ. Καραμέρος δεν θέλει επί ημερών Θ. Αμπατζόγλου, το «Σπύρος Λούης» να γίνει και πάλι αθλητικός φάρος για όλη την Αττική είναι σαφές. Το ότι ο Κ. Καραμέρος δεν θέλει να γίνει τίποτα στην πόλη, γιατί έχει μάθει να πολιτεύεται στην καταστροφή και τη μιζέρια, το γνωρίζουν όλοι.

Τον αφήνουμε στο σκοτάδι της σκέψης του. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την πόλη μας, πιο όμορφη, καθαρή και σύγχρονη, στο ακριβές πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας. Μόνος μας οδηγός, η αγάπη μας για το Μαρούσι. Και αυτό, μετά από δύο σχεδόν έτη δημιουργικής και επιτυχημένης διοίκησης, το αντιλαμβάνονται και το ζουν όλοι οι Μαρουσιώτες.​”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ