Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Αφιέρωμα στον Σολωμό από τον Σύλλογο Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγ. Μαρίνα» και το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το αφιέρωμα στον Εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» και του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», με τις δραστήριες Προέδρους κες Μαρούλα Σοφού και Σμαράγδα Βλάσση αντίστοιχα και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Μαρία Χαλιώτη.
Η Αντιδήμαρχος μετέφερε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου προς τους παριστάμενους, συγχαίροντας τους δύο Συλλόγους για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Φορείς της πόλης που προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία με τους ηρωικούς αγώνες του Έθνους.

Για τη ζωή από τα παιδικά του χρόνια και το έργο του ποιητή μίλησε η πρώην Λυκειάρχης, Μαριάννα Μήλα. Αφού περιέγραψε τη ζωή του, μεταξύ Ζακύνθου και Ιταλίας και αργότερα στην Κέρκυρα, ανέλυσε στροφή-στροφή το σημαντικό ποίημά του « Ύμνος εις την Ελευθερία», που αργότερα έγινε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ η μαθήτρια Αγγελική Μήλα απήγγελε τον στροφή- στροφή τον «Ύμνο εις την Ελευθερία».

Εκ μέρους του Δημάρχου, η κα Χαλιώτη προσέφερε στην ομιλήτρια κα Μήλα τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά της στην πόλη, ως γηγενής Μαρουσιώτισσα και ως εκπαιδευτικός στα σχολεία του Αμαρουσίου.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φανή Λέκκα και Ευτυχία Παρασύρη. Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη Αθηνών, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ