Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Από το Μαρούσι το στρατηγικό σχέδιο του Γιώργου Πατούλη για την ανάπτυξη του Βόρειου Τομέα  Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Μαρούσι, το δήμο στον οποίο διετέλεσε δήμαρχος για 12 χρόνια, επέλεξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης να παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο της παράταξής του Νέα Αρχή για την ανάπτυξη του Βόρειου Τομέα της Αττικής.

Στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας του στο Βόρειο Τομέα ο Γ. Πατούλης παρουσίασε χθες το βράδυ και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» (ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος).
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία ευρωβουλευτών, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης κάτω από κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, έστειλε μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας ότι η Αττική είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και επισήμανε πως ο Βόρειος Τομέας συνδέεται άμεσα με το αναπτυξιακό μας όραμα του για την Αττική.
«Στη βαριά κληρονομιά του χθες, η απάντηση δεν μπορεί να είναι και πάλι λόγια. Η Αττική χρειάζεται πράξεις. Ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Μαρούσι είναι μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο
Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μαρούσι επισημαίνοντας ότι το επέλεξε για την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Βόρειο Τομέα για δύο λόγους.
Πρώτον γιατί αποτελεί μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο του Λεκανοπεδίου και τόπος που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής, αθλητικήςκαι πολιτιστικής δημιουργίας, όπου παράγεται το 25% του ΑΕΠ της χώρας.
Δεύτερον γιατί αποτελεί την πόλη της καρδιάς του, το δήμο που για 12 χρόνια εργάστηκε ως δήμαρχος και πρόσφερε τις υπηρεσίες του.

Ο Βόρειος Τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Βόρειου τομέα της Αττικής, επισήμανε ότι μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της Αττικής με ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο ιατρικός, ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός.
Αυτό μπορεί να γίνει με πρωτοβουλίες όπως την προώθηση συνεργιών με τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με έμφαση στην αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ιατρικού προσωπικού της χώρας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη προώθηση του συνεδριακού τουρισμού σε συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αθήνας και τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών και διεθνών forum, ενισχύοντας το brand name της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής.

Προτεραιότητα  η ασφάλεια και η υγεία
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης, αφού τόνισε ότι ψηλά στην ατζέντα της Νέας Αρχής είναι τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος θα κάνει πράξη τη υλοποίηση έργων όπως οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων και του δικτύου Μετρό, η βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας, η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων κοινωνικής φροντίδας και η επέκταση των δράσεων του Δικτύου Υγιών Πόλεων, με έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την προληπτική ιατρική.
Επιπρόσθετα είναι στις προτεραιότητές του η προώθηση αστικών αναπλάσεων, η προστασία και ανάδειξη των ορεινών όγκων, η προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής, η διαμόρφωση ενιαίας πολιτιστικής ατζέντας σε συνεργασία με τους Δήμους, η συντήρηση των υπαρχουσών και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και η επένδυση στην καινοτομία και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η υλοποίηση έργων Πολιτικής Προστασίας στις προτεραιότητες της Νέας Αρχής
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την Αττική ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού  για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων.
Όπως σημείωσε, στόχος δεν είναι οι «φαραωνικοί» σχεδιασμοί  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και του κεντρικού κράτους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια.
Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις. «Έχω αποδείξει στην πράξη, όταν ήμουν Πρόεδρος στον ΣΠΑΠ, ότι γνωρίζω καλά την αξία της πρόληψης. Στη θητεία μου δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο στην Πεντέλη, ενώ αντιμετωπίσαμε με επιτυχία δεκάδες περιστατικά, όποτε χρειάστηκε».
Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.
«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε πως στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός

«Έτσι θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής»
Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής μεταξύ των οποίων οι εξής:

  1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων
  2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης
  3. Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής
  4. Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεση της με την Εθνική Οδό
  5. Η υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και στη συνέχεια συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική.
  6. Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων ( Τεχνολογικό Πάρκο – HUB) φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων νέων (start ups) ,
  7. Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει έκτακτα γεγονότα
  8. Η αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 , μέσα από τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και mega events.
  9. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων.
  10. Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων επιδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου , τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.
  11. Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.
  12. Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής

«Κάνουμε μία νέα αρχή διεκδικητικά από τα βόρια »
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις  26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε μια Νέα Αρχή. Δυνατά, διεκδικητικά από τα Βόρεια. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις και συνεργασίες. Σας υπόσχομαι ότι ως επόμενη διοίκηση, θα είμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να δίνουμε λύσεις».

Παρόντες στην εκδήλωση
Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση η Βουλευτής Επικρατείας Ν. Κεραμέως, ο Βουλευτής Βόρειου Τομέα Γ. Κουμουτσάκους, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Β. Μιχαλολιάκος, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, ο πολιτευτής Α’ Αθηνών ΝΔ Ν. Ασλανίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Βόρειου Τομέα Ι. Καλαντζάκου και Β. Ξυπολιτάς, η τέως βουλευτής επικρατείας ΝΔ Ε. Μπερνιδάκη, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Ν. Δένδια Δ. Περδίκης,, οι υπ. Δήμαρχοι Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης και Β. Βάρσος, ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων Α. Ντινόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Μ. Κρανίδης, ο υπ. Δήμαρχος Βριλισσίων Γ. Πισιμίσης, ο πρώην δήμαρχος Ταύρου Σ. Ανδρέου, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στα Δήμο Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κηφισιάς Δ. Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν. Ιωνίας Συμεών Χατζηαγγελής, η πολιτευτής Β Αθήνας Μ. Καφετζή, ο Πρόεδρος Β4 ΝΟΔΕ Σ. Αβραμάκος, ο εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Α. Τζίβας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Α. Βλαχογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Β. Κάβαλλος και ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Κ. Αντωνόπουλος.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Αρχής στο Βόρειο Τομέα

  • Βάρσου Μαργαρίτα, Ιδιωτική Υπάλληλος, απόφοιτη τμήματος Πολιτικών Επιστημών
  • Βρύνα Φωτεινή, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας ΕΝΠΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής
  • Δαλιάνη Φωτεινή, Αρχιτέκτων Μηχανικός
  • Δημητρέλλος Ευάγγελος, Ιατρός Κλινικός Παθολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων
  • Δουνδουλάκη Ελένη, Δρ. Θεατρολόγος, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ψυχικού
  • Ευσταθόπουλος Σπυρίδων, πρώην ανώτατο στέλεχος σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Ζαννή Ασημίνα (Μανίνα), Υπάλληλος Ακαδημίας Αθηνών
  • Κατσαγκόλης Ιωάννης, Οικονομολόγος Υγείας, Ραδιολόγος Ακτινολόγος
  • Κατσιουγιάννη (Stridborg) Μερόπη (Marie), Οδοντίατρος
  • Κεφαλογιάννη Λουκία, Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Κεχρής Ιωάννης, Γενικός Χειρουργός, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού
  • Κόκκαλης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Αμαρουσίου
  • Κοσμάς Δημήτριος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Κούρταλης Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός, Εμπειρογνώμονας του ΤΕΕ
  • Λαδόπουλος Θρασύβουλος (Βάκης), Εργαζόμενος στον Τραπεζικό τομέα και στον τομέα Τηλεπικοινωνιών
  • Λεονάρδου Πολυτίμη, Ιατρός Ακτινολόγος, Μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ
  • Νάνου Πηνελόπη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
  • Παπαδοπούλου Βαρβάρα (Βάνα), Χημικός Μηχανικός
  • Πίσπα Γεωργία, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» Δήμων Αγ. Παρασκευής & Παπάγου – Χολαργού, Υπ. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
  • Σαντοριναίος Νικόλαος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Δήμο Κηφισιάς
  • Σιδέρης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας στο Δήμου Αγίας Παρασκευής
  • Σπηλιωτοπούλου Βασιλική (Βάσω), πρώην δήμαρχος Εκάλης
  • Τσάκωνα Ασημίνα – Γεωργία, Αρχιτέκτων Μηχανικός
  • Ψυχόπαιδας Λεωνίδας, Απόφοιτος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ερυθραίας
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ