Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έως και 40% μειώνει τα τροφεία για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ο Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου μειώνει έως και 40% τα τροφεία και διευρύνει το εισοδηματικό όριο για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο Δήμος Αμαρουσίου για τη σχολική περίοδο 2018 – 2019 μειώνει σε σχέση με την περσινή χρονιά έως και 40% το κόστος των τροφείων και αυξάνει το εισοδηματικό όριο δικαιώματος της οικογένειας για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών της στους 11 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η μείωση είναι ανάλογη με τις βαθμίδες που διαμορφώνονται με βάσει πάντα το οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας.

Το εισοδηματικό όριο για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς διευρύνεται στα 12.000 ευρώ από 10.000 ευρώ που ήταν έως σήμερα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες να μην επιβαρυνθούν με το κόστος των τροφείων.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με την απαλλαγή από τα τροφεία ή με ειδικές ρυθμίσεις, καθώς, και με τη συμμετοχή του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019 στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μέσω ΕΣΠΑ.

Λειτουργία νέου Βρεφικού Τμήματος

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου, τη νέα χρονιά εκτός από το Βρεφικό Τμήμα του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς (Χλόης 30-32 & Μ. Αλεξάνδρου), θα λειτουργήσει και νέο Βρεφικό Τμήμα στον Παιδικό Σταθμό του Σωρού (Αμμοχώστου 28).

Σημειώνεται ότι, στα Βρεφικά Τμήματα θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν γεννηθεί έως 01/03/2017, ενώ τα Νηπιακά Τμήματα θα δέχονται παιδιά που έχουν γεννηθεί έως 01/03/2016.

Εγγραφές – επανεγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Οι αιτήσεις εγγραφής/επανεγγραφής υποβάλλονται από σήμερα 16/05/2018 έως και 06/06/2018 στον Παιδικό Σταθμό της πρώτης επιλογής του γονέα ή του κηδεμόνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα έντυπα αιτήσεων οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους 11 Παιδικούς Σταθμούς από 07:00 έως 16:00 και στα κεντρικά γραφεία των Παιδικών Σταθμών (Παλαιολόγου 9, 4ος όροφος) από τις 09:00 έως τις 14:00, όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Τα έντυπα με τις αναλυτικές πληροφορίες και τις αιτήσεις εγγραφής έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου: www.maroussi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ