Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού δημιουργεί ο Δήμος Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική αρχή Αλίμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τον φάκελο-πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για την υλοποίηση έργου ύψους 120.000 € και τη δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Πολιτισμού του Δήμου Αλίμου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αλίμου θα δημιουργήσει μία ψηφιακή διαδικτυακή πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν μία σειρά από εφαρμογές για τον πολιτισμό της πόλης:

– Ψηφιακό Μουσείο αρχαιολογικών χώρων Αλίμου. Πρόκειται για την ψηφιακή απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ανασκαφικών ευρημάτων του Δήμου Αλίμου.

– Εικονική ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία του Αλίμου. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας εφαρμογής εικονικής ξενάγησης σε επιλεγμένα ιστορικά μνημεία της πόλης, μέσω on-line πλατφόρμας που θα προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στον επισκέπτη. Ο επισκέπτης θα “ταξιδεύει” στον χώρο και τον χρόνο, γνωρίζοντας τους χώρους ιστορικής σημασίας της περιοχής και βλέποντας εικόνες από το παρελθόν.

– Ψηφιακή Πινακοθήκη Δήμου Αλίμου, για τη διαδικτυακή προβολή των έργων τέχνης του Δήμου. Ο χρήστης θα περιηγείται εικονικά σε ένα περιβάλλον 360ο και θα μπορεί να θαυμάσει τα έργα τέχνης, να αντλήσει πληροφορίες για την ιστορική και καλλιτεχνική αξία κάθε έργου, για τη σύνθεση και τις λεπτομέρειές του, καθώς και πληροφορίες για τον δημιουργό του. Θα προβάλλεται έτσι ο σύγχρονος εικαστικός πολιτισμός του Αλίμου σε ολόκληρο τον κόσμο.

– Ψηφιακό Μουσείο-Κέντρο Μελετών για τον Θουκυδίδη. Διαδραστική εφαρμογή, όπου θα συγκεντρώνεται επιστημονικό υλικό για τη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου ιστορικού της αρχαιότητας, του Θουκυδίδη του Αλιμούσιου (γεννήθηκε στον Άλιμο γύρω στο 455 π.Χ.). Παράλληλα, η εφαρμογή θα απευθύνεται σε παιδιά και νέους, με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

– Ψηφιακός Διαδραστικός Χάρτης, όπου θα αποτυπώνονται οι κύριες ιστορικές-αρχαιολογικές διαδρομές για περιήγηση στον Άλιμο. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ελευθέρα στα σημεία ενδιαφέροντος του χάρτη και θα μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή που επιθυμεί, ανάλογα με τη θεματική ενότητα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης η πληροφόρηση θα προσφέρεται στον χρήστη σε μορφή κειμένου, εικόνας, ήχου κ.λπ. .

Για την υλοποίηση του έργου θα αξιοποιηθεί όλο το πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει ο Δήμος (αρχαιολογικό, εικαστικό, ιστορικό κ.λπ.), όλο το εκδοτικό-έντυπο έργο που έχει ήδη δημιουργήσει ο Δήμος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Αρχαιολογία κ.λπ.).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ