Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021”: Στους τρεις φιναλίστ για το Βραβείο της Ε.Ε. ο Δήμος Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη διάκριση για τον Άλιμο αποτελεί η πρόκρισή του στους 3 φιναλίστ Δήμους, ανάμεσα σε 3.184 Δήμους από όλη την Ευρώπη και 90 Δήμους από όλη την Ελλάδα, για το Βραβείο της Ε.Ε. στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021”.

Η τελετή της απονομής των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου 2022 στις Βρυξέλλες, οπότε και θα γίνει γνωστό εάν ο Άλιμος ήρθε πρώτος, δεύτερος ή τρίτος ανάμεσα στις χιλιάδες πόλεις της κατηγορίας του.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εξέφρασε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους συνεργάτες του, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και για αυτήν τη διοργάνωση, ώστε ο Δήμος Αλίμου να πρωτοτυπήσει, να κινήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και να διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο Δήμος Αλίμου είχε διακριθεί πανελλαδικά, αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στη χώρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο, για τις προσπάθειες που κάνει, ώστε να προωθήσει τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη του Αλίμου.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί αυτή τη φορά, επίσης επάξια, και η πόλη του Ρεθύμνου, που επίσης διακρίθηκε και έφτασε και αυτή στους 3 φιναλίστ Δήμους στην κατηγορία της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 2 Ελληνικές πόλεις σε σύνολο 12 πόλεων που βραβεύονται από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ανδρέας Κονδύλης συνεχάρη θερμά τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη και την ομάδα του.

Ο Άλιμος συνεχίζει ακαταπόνητα τις προσπάθειές του, για να γίνει πόλη-πρότυπο στη βιώσιμη κινητικότητα, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και φροντίδα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ