Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Άλιμος: Το νέο γλυπτό στο Άνω Καλαμάκι [Βίντεο, εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

To Σάββατο 21 Δεκεμβρίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου έργου του καταξιωμένου γλύπτη και ζωγράφου Γκάγκικ Αλτουνιάν. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Χ.Τρικούπη και Δωδεκανήσου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στην ειδική τελετή αποκαλυπτηρίων που έγινε στο σημείο, αναφέρθηκε στον συμβολισμό του αγάλματος και θύμισε στους πολίτες πως ήταν η συγκεκριμένη πλατεία παλαιότερα, πριν γίνουν οι παρεμβάσεις στον χώρο.

«Έρχεται στη γειτονιά μας για να κάνει πιο ποιοτική την καθημερινότητα μας. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον δημιουργό του έργου Γκάγκικ Αλτουνιάν. Να θυμηθείτε πως ήταν αυτή η γωνιά της πόλης μας μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Ένας χώρος με πολλά ατυχήματα, με προβλήματα στην κυκλοφορία που δεν μπορούσες να περάσεις από τη μια πλευρά στην άλλη, εύκολα, σήμερα η κυκλοφορία γίνεται με ασφάλεια, οι κυβόλιθοι έχουν ομορφύνει τη γειτονιά. Από τις πιο όμορφες στιγμές της δημαρχίας μου είναι σαν αυτή που βάζουμε την αισθητική στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Είναι ένας άγγελος για να μας φυλάει, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, δημιουργήθηκε για να ταιριάξει στο χώρο, δίπλα από την εκκλησία, στη δημόσια γλυπτική είναι σημαντικό τα έργα που φτιάχνονται να ταιριάζουν στο χώρο.Πάρα πολύ ανθεκτικό υλικό, που ταιριάζει σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος, γλυτώνει από πολλούς κινδύνους, κλοπή κλπ και ταυτόχρονα είναι πολύ οικονομικό. Αν ήταν από μάρμαρο θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία. Έχουμε ένα ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα με υλικό που είναι προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή και στις συνθήκες» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

«Γεμίζει η πόλη σας με έργα τέχνης και δεν είναι μόνο η γλυπτική, είναι και η ζωγραφική η Πινακοθήκη, ο Άλιμος σφύζει από πολιτιστική δραστηριότητα» είπε ο ο κριτικός και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ