Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Υποβολή αιτήσεων για την επανασύνδεση του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κάτοικοι του Δήμου Αιγάλεω που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών νοικοκυριών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δήμαρχου, για τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα που έχει διακοπεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΦΕΚ Β’ 474/14-2-2018.

Για την υποβολή της σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμωνοφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.2.2018 ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14.02.2018.
  2. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.
  3. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 (το παρόν έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία).
  2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
  5. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
  8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
  9. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.

Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνσή μας, στο τηλέφωνο 210.5982406 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 13.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ