Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συνεχίζει και ολοκληρώνει το πρόγραμμα Erasmus+ διαδικτυακά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδαγωγική ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο: «Get in Shape for Europe» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018, πραγματοποιώντας συνολικά τέσσερις  εικονικές συναντήσεις με τα σχολεία εταίρους δύο για καθηγητές  και δύο για μαθητές στη Ρουμανία και την Πολωνία, υπό τις άνευ προηγουμένου συνθήκες του Covid-19.

  1. Από τις 14 έως τις 16 Απριλίου 2021, διοργανώθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών με τον τίτλο  “Get in shape for Europe … in Romania” με θέμα : “Ισότητα των Φύλων – μια θεμελιώδης ευρωπαϊκή αξία” και “Ρητορική μίσους και ελευθερία έκφρασης“.

Ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση μαθητών από τις 20 έως 22 Απριλίου 2021 με τον τίτλο “Get in shape for Europe … in Poland” με θέματα όπως ψεύτικες ειδήσεις και χειραγώγηση μέσων, εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο, προστασία προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή, ψηφιακή δημοκρατία, ένταξη-συμπερίληψη -διάκριση. Συμμετείχαν 70 και 60 μαθητές αντίστοιχα από Ρουμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα και Βουλγαρία.

  1. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες διαδικτυακές συναντήσεις των εκπαιδευτικών στην Ρουμανία , από 20 έως 22 Απριλίου 2021 με θέμα “Europeanvalues: Gender Equality and Equal Opportunities“ και στην Πολωνία από τις 11 έως τις 13 Μαΐου με τον τίτλο “Inclusive school practices“. Συμμετείχαν πάνω από 40 εκπαιδευτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ