Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για πρώτη φορά στο Αιγάλεω [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία απαραίτητη πρωτοβουλία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς παίρνει σάρκα και οστά στο Αιγάλεω.

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης να περάσουν παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους το απόγευμα, σε μία περίοδο που οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν όλο και περισσότερα ζητήματα για την καθημερινότητα των παιδιών.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας των ΚΔΑΠ στο Αιγάλεω, οι διευθυντές και οι διευθύντριες των δημοτικών σχολείων καθώς και οι προϊστάμενες των νηπιαγωγείων συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας στις 5 Μαΐου στο δημαρχείο Αιγάλεω με τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα, και τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Ασημακόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Κάντζου και του πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Νίκου Καββαδία.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε λεπτομερέστατα η φιλοσοφία του προγράμματος, οι δυνατότητες που παρέχει καθώς και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Έπειτα από την ανάλυση των προπαρασκευαστικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν οι απορίες και να δοθούν χρηστικές πληροφορίες του οδικού άξονα για τη λειτουργία των κέντρων από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των παιδιών δίχως επιπλέον κόστος, στον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών αλλά και τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται οι γονείς στις μέρες μας. «Καλώ όλους μας να αγκαλιάσουμε την πρωτοβουλία, που θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των ταλέντων των μαθητών της πόλης μας,» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Για πρώτη φορά ο δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής», με σκοπό τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων (ΚΔΑΠ) και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιών δίχως κόστος για τους γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να βρεθούν εδώhttps://www.aigaleo.gr/2020/05/06/dimiourgiki-apascholisi-gia-ta-pedia-5-12-eton/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ