Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκινά για πρώτη φορά στο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε συνέργεια με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μία πληθώρα δράσεων που μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες στην πόλη.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε συνέργεια με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μία πληθώρα δράσεων που μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες στην πόλη.

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προωθεί εδώ και χρόνια διεθνώς νέους τρόπους για να φτιάξουμε τη ζωή μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

“Από την εβδομάδα που ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου θα διοργανώσουμε δράσεις στην πόλη, ώστε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια όλων μας να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας. “Για να καταφέρουμε να μειώσουμε τη ρύπανση στον χώρο μας, χρειάζεται η ενεργοποίηση του καθενός μας. Η συμβολή όλων μας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της προσπάθειας να αναπνεουμε πιο καθαρό αέρα.”

Πρόγραμμα εβδομάδας δράσεων

16 Σεπτεμβρίου

Έναρξη προγράμματος ελεύθερων ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ο Δήμος  Αιγάλεω θα διαθέσει 30 ηλεκτρικά ποδήλατα προς δωρεάν ενοικίαση στους δημότες του καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας. Ιδιαίτερα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω προκειμένου να μετακινηθούν στην εργασία τους αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το ωράριο ενοικίασης των ποδηλάτων καθορίζεται ως εξής: 08:00-14:00 και 17:00-23 :00. Ο σταθμός ενοικίασης ποδηλάτων θα βρίσκεται στην είσοδο του άλσους Μπαρουτάδικο, επί της Ιεράς οδού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες τις ώρες που προαναφέρονται.

17 Σεπτεμβρίου

Οργανωμένοι περίπατοι και ομαδικά παιχνίδια στο άλσος Μπαρουτάδικο με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της περιοχής και σε συνέργεια με τα Προσκοπικά Συστήματα του Δήμου Αιγάλεω. Η δράση θα υλοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19.

18 Σεπτεμβρίου

Ομιλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε σχολεία της περιοχής σχετικά με τη θεματική “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” από ειδικούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής και σε περίπτωση που χρειαστεί θα γίνουν διαδικτυακά. Θα γίνει εικαστική παρέμβαση σε διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Στη δράση θα συμμετάσχουν τα παιδιά και οι γονείς που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19.

19 Σεπτεμβρίου

Ποδηλατική δράση γονέων-παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει το νέο ποδηλατόδρομο τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19.

20 Σεπτεμβρίου

Ποδηλατική διαδρομή στο Αιγάλεω. Σε αυτή τη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι δημότες, χρησιμοποιώντας είτε το ποδήλατό τους, είτε τα προσφερόμενα από το Δήμο ηλεκτρικά ποδήλατα, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει το νέο ποδηλατόδρομο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Αιγάλεω για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής. Τηλέφωνο: 2132044862, email: [email protected].

21 Σεπτεμβρίου

Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών projects από σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αιγάλεω με θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”. Θα υπάρξει βράβευση του καλύτερου project από το Δήμο Αιγάλεω.

22 Σεπτεμβρίου

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” έξω από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω θα γίνει προσωρινός αποκλεισμός τμήματος δρόμου από την κίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων προς διευκόλυνση της κινητικότητας των μαθητών. Το έργο θα εφαρμοστεί πιλοτικά με στόχο τη μελλοντική πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ