Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Το Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών στον Ρόμπερτ Μενέντεζ από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, το Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, απένειμε σήμερα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α., Γερουσιαστή κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ και της Πρέσβεως της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων υποδέχθηκε «μια σπάνια προσωπικότητα, έναν από τους πιο δραστήριους, δυναμικούς και σεβαστούς ηγέτες της Αμερικανικής Γερουσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τις κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, αναφέρθηκε στον γνήσιο και επίμονο δημοκράτη, τον αταλάντευτο φίλο της Ελλάδας και της Κύπρου, τον υπερασπιστή των δικαίων του ελληνισμού και έναν από τους ισχυρότερους κρίκους που ενδυναμώνει την διαχρονική ιστορική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στον κ. Μενέντεζ εκ μέρους όλων των Αθηναίων.

«Σας καλωσορίζουμε με όλη μας την καρδιά, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των Αθηναίων, στην πόλη μας, όπου να είστε σίγουρος, είναι γεμάτη από φίλους και θαυμαστές σας. Στην πόλη που γέννησε και ενσάρκωσε την Δημοκρατία, στην πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, σταθερού προασπιστή των κοινών μας αξιών και προπύργιό τους σε μια ιδιαίτερα εύθραυστη περιοχή του κόσμου, όπου συναντώνται -και μερικές φορές συγκρούονται- αρχές και ιδεολογίες. Σε αυτό τον κοινό αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας και όλων όσων αυτή αντιπροσωπεύει, η πόλη των Αθηνών χαιρετίζει την συμβολή την δική σας προσωπικά, αλλά και της Αμερικανικής Γερουσίας, της οποίας είστε ένας από τους πιο δραστήριους, δυναμικούς και σεβαστούς ηγέτες» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ