Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»: Ο Γ. Πατούλης βράβευσε σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σπουδαία σχολεία της Αθήνας και του Πειραιάβραβεύθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής στην ψηφιακή τελετή απονομής βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους».

Το διαγωνισμό διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι μαθητές απ΄ολη την Ελλάδα κλήθηκαν να μελετήσουν και να ερευνήσουν την ιστορία του σχολείου τους, και με ευρηματικό τρόπο να την παρουσιάσουν στο κοινό, ενώ κρίθηκαν από την τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού που απαρτίζουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.
Από την Αττική βραβεύθηκαν, το 2ο Λύκειο Κορυδαλλού, από τα παλαιότερα σχολεία του Λεκανοπεδίου, το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο του Πειραιά που υποδέχθηκε τον Στρατηγό Ντε Γκωλ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, το 6ο Λύκειο Αθηνών που η ζωή του ξεπερνά τον αιώνα, και λειτουργησε για πρώτη φορά το 1914, και το 145ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Θα ήθελα να προτρέψω τις δημιουργικές ομάδες των μαθητών που βραβεύονται σήμερα και όλα τα σχολεία της χώρας, όπως και το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης, και το το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, να θεωρήσουν την Περιφέρεια Αττικής ως ένα εργαστήρι καινοτομίας και δημιουργικότητας, με προτάσεις για να στηρίξουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ώστε μέσα από την τυπική και μη τυπική μάθηση, και μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι, να έχουμε την ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, και ήδη αντιμετωπίζουν, στον πλανήτη του σήμερα και του αύριο.
Οι μέρες της πανδημίας που βιώνουμε μας φέρνουν προ των ευθυνών μας να συν-δημιουργήσουμε με τις νέες γενιές Προγράμματα Αντιμετώπισης Κρίσεων Δημόσιας Υγείας, προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προγράμματα Βιώσιμης και Πράσινης ανάπτυξης, καθώς και Προγράμματα της Νέας, έξυπνης ζωής στην οποία καλούμαστε ως κοινωνίες να προσαρμόσουμε στα χρόνια που ακολουθούν.»
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ