Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Συγγρού: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή, καταστροφές σε απόσταση 200 μέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε, ενώ έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη ξεκίνησε να εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο κτίριο. Άμεσα στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, αλλά και η αστυνομία που έκλεισε και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας 78χρονος άντρας, ο οποίος φέρει τραύματα σε πρόσωπο και χέρια. Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Φωτογραφία: protothema.gr

 

“Βομβαρδισμένη” η γειτονιά

Το τοπίο πάντως, στην αρχή της Συγγρού, μετά την έκρηξη μοιάζει με βομβαρδισμένο: Οι ζημιές στο κτίριο που έγινε η έκρηξη είναι μεγάλες, τζάμια έχουν σπάσει τόσο στο ίδιο το κτίριο όσο και σε γειτονικά, ταμπέλες καταστημάτων διαλύθηκαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι το ωστικό κύμα κατέστρεψε τις τζαμαρίες και τις προσόψεις καταστημάτων που βρίσκονται στο απέναντι ρεύμα της λεωφόρου Συγγρού.

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ