Αθηναίων
Στους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνος αποδίδονται 9,5 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου
Στη γειτονιά της Ακαδημία Πλάτωνος περιέρχεται οριστικά έκταση 9,5 στρεμμάτων, γνωστή στην περιοχή ως «λαχανόκηποι», που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο κοινόχρηστο χώρο και Παιδική Χαρά στην οδό Μελάμποδος, στη συμβολή της με τη Λένορμαν (οικοδομικό τετράγωνο 115, περιοχή 75), που χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» και τον δήμο Αθηναίων.
Ο συγκεκριμένος χώρος, που σήμερα είναι διαμορφωμένος ως «Ιδιωτικοί Λαχανόκηποι», θα αποδοθεί στους πολίτες της περιοχής με την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων.
Η διαδικασία αποζημίωσης δικαιούχων για την απαλλοτρίωση του κοινόχρηστου χώρου ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2015» του Πράσινου Ταμείου. Η συνολική αποζημίωση της χρηματοδότησης προέκυψε από δύο διαφορετικές πηγές και συγκεκριμένα: 3.191.722€ από το Πράσινο Ταμείο και 3.706.137€ από τον δήμο Αθηναίων, με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν