Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ριζική ανάπλαση στο Πάρκο Βουτιέ από τον Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα όψη δίνει στη γειτονιά των Πετραλώνων το αναβαθμισμένο πάρκο Βουτιέ, το οποίο, μετά τις εργασίες ολικής ανάπλασης από τον δήμο Αθηναίων, μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη «όαση» πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το πανέμορφο πάρκο, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, φροντίστηκε από τις υπηρεσίες του δήμου, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές.

Δεδομένου ότι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις μεγάλες πόλεις συνδέεται σε μεγάλο βαθμό από τις περιορισμένες εκτάσεις πρασίνου, η δημοτική Αρχή προχώρησε σε σημαντικές εργασίες ενίσχυσης του πρασίνου. ‘Ετσι, οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν την υφιστάμενη φύτευση, υλοποιώντας παράλληλα σειρά προκατασκευαστικών και χωματουργικών εργασιών με σκοπό την προετοιμασία του χώρου για τις νέες κατασκευές και φυτεύσεις.

Σε μια επιφάνεια πρασίνου 1.960 τ.μ φυτεύτηκαν 1.650 θάμνοι προσδίδοντας ομοιογένεια στο χώρο, καθώς και 14 νέα δέντρα τα οποία ενισχύουν σημαντικά το..πράσινο χρώμα στο πάρκο. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας συνολικής επιφάνειας 1.515 τ.μ, ενώ για την επαρκή άρδευση των φυτών και την αναβάθμιση πίεσης νερού και ποτίσματος εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης. Τα φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, ενώ τα πεζούλια, οι σκάλες και τα τοιχία συντηρήθηκαν και βάφτηκαν, ενώ για την καλύτερη και λειτουργικότερη οριοθέτηση των διαδρομών μέσα στο πάρκο δημιουργήθηκε ένα χωμάτινο δάπεδο 452 τετραγωνικών μέτρων.

«Τα μικρά και μεγάλα πάρκα της Αθήνας βγαίνουν από τη λήθη. Γίνονται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας μας, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέες υποδομές και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό. Οι κάτοικοι των Πετραλώνων, βρίσκουν , πλέον, στο Πάρκο Βουτιέ μια μικρή αλλά πολύτιμη «πράσινη» διέξοδο από το γκρίζο της πόλης. Έναν σύγχρονο, αναμορφωμένο και πλήρως λειτουργικό δημόσιο χώρο, που τροφοδοτεί τη γειτονιά με περισσότερο οξυγόνο», δήλωσε με αφορμή την ανάπλαση του πάρκου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ