Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο καινοτομίας στο Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Tο διήμερο 30 – 31 Μαρτίου 2024 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Μαραθώνιος Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Αθηναίων, Apps4Athens Hackathon, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο ανοικτό κάλεσμα της ΔΑΕΜ Α.Ε. ανταποκρίθηκαν startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, ομάδες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που ανέπτυξαν και παρουσίασαν ιδέες και προτάσεις για εφαρμογές και υπηρεσίες οι οποίες θα υποστηρίξουν τη συμμετοχική στρατηγική του Δήμου για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για μια βιώσιμη, πράσινη και ανθρώπινη πόλη.

Στον Μαραθώνιο Καινοτομίας, Apps4Athens Hackathon, συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι, 60 ομάδες και 40 μέντορες, οι οποίοι καθοδήγησαν και υποστήριξαν τις ομάδες να διαμορφώσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω την ιδέα τους.

Η έναρξη του Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου με το Kick Off Meeting, όπου το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος δήλωσε ότι: «Θέλουμε να δώσουμε χώρο σε νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν βραβεία αλλά το πιο σημαντικό είναι να συμμετάσχουν. Γι’ αυτό, ξεκινάμε από το ταξίδι της καινοτομίας του Hackathon Apps4Athens. Είμαι σίγουρος ότι οι προγραμματιστές που είναι εδώ σήμερα, έχουν πολλή όρεξη και ορμή και πως τα αποτελέσματα από τις εφαρμογές θα είναι άμεσα αξιοποιήσιμα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ