Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλ. Σιώμος συμμετείχε στην ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020, ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Δήμο Αθηναίων.

Στην Πλατεία Κοτζιά, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχτηκε με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχους και αυτοδιοικητικούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη που έδωσε το “παρών” για να τιμήσει την εκδήλωση και να ανακοινώσει μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις με κυριότερη την παροχή «οικολογικού μπόνους» για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Οι Δήμαρχοι και οι αυτοδιοικητικοί με τα ποδήλατά τους ξεκίνησαν από το Δημαρχείο της Αθήνας και διαμέσου της Πλατείας Ομονοίας και της Πλατείας Συντάγματος κατέληξαν στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής, ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Ο εορτασμός της ημέρας αυτής δίνει την ευκαιρία
στα κράτη – μέλη του Ο.Η.Ε. να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μας ενθαρρύνει όλους να προωθήσουμε τη χρήση ποδηλάτου ως μέσου προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης, ενίσχυσης της εκπαίδευσης για την προώθηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών, καθώς επίσης την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας αλλά και κυρίως προς το περιβάλλον.

Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη μέρα, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου συναντηθήκαμε δήμαρχοι και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πλατεία Κοντζιά για να ποδηλατήσουμε μαζί πάνω στις διαδρομές που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει ο δήμος Αθηναίων. Η δράση αυτή ήταν ένα πρώτο “τεστ” των διαδρομών και της σχετικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Κ.Ε.Δ.Ε. με σύνθημα “6 για έξω”.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Βοηθάει τους ανθρώπους σ΄έναν υγιή τρόπο ζωής αλλά κυρίως προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε ξανά την αξία του να ζεις σε Δήμους με πράσινο, με πεζοδρόμους, που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.

Η συμμετοχή μας σε αυτή τη συμβολική διοργάνωση, γίνεται για να υπογραμμίσουμε τη σημασία που δίνουμε ως Αυτοδιοικητικοί, στην μετά κορωνοϊό εποχή, στην υιοθέτηση ενός νέου, πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στους Δήμους μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ