Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ολοκαίνουρια Παιδική Χαρά και δράσεις στήριξης στο Μάτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ολοκαίνουρια και σύγχρονη Παιδική Χαρά δεσπόζει πλέον στον άλλοτε καμένο λοφίσκο του «Πευκώνα» στο Μάτι. 

Τη νέα Παιδική Χαρά παρουσίασε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και είναι προϊόν της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των πόλεων, καθώς αποτελεί δωρεά της πόλης των Τιράνων, που μαζί με τον δήμο Σκοπίων συνέδραμαν, μέσω της Αθήνας, στις δράσεις στήριξης των πληγέντων.

Μπορεί, λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά, τα σημάδια στην περιοχή αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων να παραμένουν ανεξίτηλα, ωστόσο πρωτοβουλίες σαν αυτή επαναφέρουν τα χαμόγελα των παιδιών στο Μάτι αλλά και την αισιοδοξία των κατοίκων. Ο φυσικός παιχνιδότοπος, δωρεά της πόλης των Τιράνων που υλοποιήθηκε μέσω Athens Partnership του δήμου Αθηναίων, απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 12 ετών, παρέχοντας ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων και δραστηριοτήτων. Παράλληλα, η πόλη των Σκοπίων υποστήριξε οικονομικά τις δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης, που ο δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς διοργάνωσαν με τους Γιατρούς του Κόσμου, και στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 685 πυρόπληκτοι, σε περίπου 5.000 ραντεβού.

«Στεκόμαστε εδώ, με ζωντανές τις μνήμες και αίσθημα συμπαράστασης προς όλους τους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας παρουσιάζοντας την Παιδική Χαρά και σημείωσε: «Νιώθω ίσως λίγο πιο κοντά σας, έχοντας ζήσει προσωπικά εκείνο το βράδυ την αγωνία της εκκένωσης των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή τη καταστροφή και την εμπειρία που έζησε η περιοχή και οι κάτοικοι και που μοιράστηκα ένα μικρό μέρος της μαζί σας. Αυτό που σίγουρα υπήρξε και υπάρχει με την ίδια ένταση και σήμερα από πλευράς του δήμου Αθηναίων, είναι άμεσες κινήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την περιοχή να επουλώσει τα τραύματα της».

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, παραλαμβάνοντας την Παιδική Χαρά, τόνισε ότι «η πόλη της Αθήνας και ο Γιώργος Καμίνης βρέθηκαν τον Ιούλιο του 2018 από την πρώτη στιγμή δίπλα στο Μάτι και η Παιδική Χαρά που παρουσιάζεται σήμερα αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των πόλεων».

Στην παρουσίαση της νέας Παιδικής Χαράς στο Μάτι παραβρέθηκαν η πρεσβευτής της Αλβανίας στην Αθήνα Αντριάνα Χομπντάρι, η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα Λιντία Μπόσκοφσκα, ενώ από την πλευρά του δήμου Αθηναίων παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης Ανδρέας Βαρελάς, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη και Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων Γιώργος Χρ. Αποστολόπουλος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ