Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η Ημέρα Εθνικής Μνήμης στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την περασμένη Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί στην Αθήνα έγινε κατά τρόπο επιβλητικό ο εορτασμός της «Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ε).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό ναό Αθηνών, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και της Βουλής, ανώτεροι στρατιωτικοί, μέλη των προσφυγικών σωματείων με τα λάβαρά τους και πλήθος κόσμου. Εκ μέρους της Κυβερνήσεως εξεφώνησε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Βίτσας.
Ακολούθησε μετάβαση στο μνημείο του εθνοιερομάρτυρα Χρυσσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Γ. Κλημάνογλου και Ν. Τσουρουκτσόγλου, όπου ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε κ. Λουκάς Χριστοδούλου, μετά από σύντομο χαιρετισμό, κατέθεσε στέφανο.
Αμέσως μετά σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής στρατιωτικά αγήματα και τις μπάντες του πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Αθηναίων, η οποία όδευσε προς τον Άγνωστο Στρατιώτη για την κατάθεση στεφάνων.
Κατατέθησαν περισσότεροι των 40 στεφάνων εκ μέρους της Κυβερνήσεως, της Περιφέρειας Αττικής, της Βουλής, των αρχηγών των κομμάτων του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, των πανελληνίων συλλόγων Αρμενίων και Ασσυρίων και βεβαίως προσφυγικών σωματείων απ’ όλην την Ελλάδα, πολλά μέλη των οποίων έφεραν τις τοπικές ενδυμασίες τους.
Ο εφετινός εορτασμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε λαμπρότητα και συμμετοχή φορέων και λαού και αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του νέου προέδρου της Ο.Π.Σ.Ε και των μελών του Δ.Σ.
Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κ. Λουκά Χριστοδούλου και Κοσμά Χατόγλου, γιατί στο μέτρο της αρμοδιότητάς τους, την εξεπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο, ο μεν πρώτος ως πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε, ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της Ενώσεως, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και την ευθύνη της κατάθεσης του στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ