Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Κυριακές στην Αθήνα»: Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τις τέχνες μέσα από δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της δράσης για οικογένειες και παιδιά «Κυριακές στην Αθήνα» που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί και πάλι μικρούς και μεγάλους σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 για να ανακαλύψουν αυτή τη φορά τις τέχνες, μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή.

Η δεύτερη «Κυριακή στην Αθήνα» έρχεται με θέμα «Τέχνες παντού!» για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης που τιμάται στις 15 Απριλίου. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Οι μικροί μας φίλοι από 3 ετών θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κατασκευές, θα γνωρίσουν το graffiti και τον χορό, θα εκφραστούν ελεύθερα και έρθουν σε επαφή με τη χαρά της δημιουργίας, μέσα από μια σειρά από εργαστήρια κίνησης και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συναρπάσουν!

συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος. Στη δράση της Κυριακής 17 Απριλίου συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κέντρο Τεχνών, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το τσαλακωμένο χαρτί  και το κάρβουνο

Εργαστήριο κίνησης και εικαστικής δημιουργίας από την ομάδα «100 περιστροφές» για παιδιά από 7-11 ετών

Σε αυτό το εργαστήριο θα ζωγραφίσουμε με τα αυτιά μας, θα ακούσουμε με τα μάτια μας και θα ανακαλύψουμε πώς οι ήχοι μπορούν να μετατραπούν σε χορό και σε ζωγραφική. Με εργαλεία την κίνηση και τη ζωγραφική ανακαλύπτουμε την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας!

Ώρες: 12.00-13.00
Χώρος διεξαγωγής: Skywalk

Βιομηχανικά υλικά και τέχνη
Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες  με παιδιά από 3-8 ετών

Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας, ανακαλύπτουμε βιομηχανικά υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Πώς μυρίζουν; Είναι απαλά; Έχουν γεύση; Στη συνέχεια ανακαλύπτουμε πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για ένα έργο τέχνης.

Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00 (διπλό εργαστήριο)
Χώρος διεξαγωγής: Παλαιοί Φούρνοι

Πληροφορίες
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854
Απαραίτητη η κράτηση: 2130109325 (Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-16.00)
Για περιορισμένες θέσεις

 

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

 

Ας χορέψουμε βαλς!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 8 ετών

Η Μούσα του χορού «Τερψιχόρη» κατάφερε, συνδέοντας το σώμα με τη μουσική, να δημιουργήσει μια από τις σπουδαιότερες μορφές τέχνης. Άραγε επιτρεπόταν πάντα να χορεύουμε; Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» μικροί και μεγάλοι θα μάθουν πώς να χορεύουν βαλς!

Ώρα διεξαγωγής: 11.30-13.00

Πληροφορίες
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, 10558
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2103243987 & 2103243972 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-14.00)
Για περιορισμένες θέσεις

 

Κέντρο Τεχνών

Ζωγραφίζοντας παρέα μ’ ένα ζωγράφο!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 8-12 ετών

        «Η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλάει»
(Σιμωνίδης ο Κείος, 556-468 π.Χ.)

Με αφορμή το παραπάνω γνωμικό αλλά και την εικαστική έκθεση «Ήσυχη Ζωή» του Βασίλη Βασιλάκη που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών, οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήρι με θέμα τη ζωγραφική. Το εργαστήριο υλοποιείται με τη συμβολή του εικαστικού Βασίλη Βασιλακάκη.

Ώρες διεξαγωγής: 11.00-12.00

Πληροφορίες
Κέντρο Τεχνών
Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2107248150 &210 7232604 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-14.00)
Για περιορισμένες θέσεις

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ελάτε στην Πινακοθήκη για ένα… φιλί!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8-12 ετών, για εφήβους και ενήλικες

Θα έχετε ακούσει για την τοιχογραφία Το φιλί του καλλιτέχνη Ηλία Παπαηλιάκη που βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το έργο αυτό, λίγο διάστημα πριν γίνει τοιχογραφία, παρουσιάστηκε σε έκθεση του καλλιτέχνη στο κτίριο της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων.

Με αφετηρία το κτίριο της Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο, θα κάνουμε έναν εικαστικό περίπατο σε κοντινή απόσταση για να εξοικειωθούμε με τον όρο graffiti και να μάθουμε για την ιστορία αυτού του είδους τέχνης που ανθεί στην περιοχή. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής.

Ώρες διεξαγωγής: 12.00-13.15

Πληροφορίες
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο,104 36

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 2105202420 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-13.00)

Για περιορισμένο αριθμό ατόμων

Επόμενες «Κυριακές στην Αθήνα»: 22 Μαΐου «Τα Μουσεία γιορτάζουν!», 5 Ιουνίου «Η γη… το σπίτι μας!», 11 Σεπτεμβρίου «Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!», 16 Οκτωβρίου «Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!», 6 Νοεμβρίου «Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι»

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ