Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Η Αθήνα το… τσίκνισε από τη Βαρβάκειο μέχρι το Μοναστηράκι!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ύστερα από τρία χρόνια, η Αθήνα γέμισε ξανά με λαχταριστές μυρωδιές, μουσική, χαρά και γλέντι!

Ο Δήμος Αθηναίων τήρησε την παράδοση της ημέρας. Από νωρίς το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων άρχισε να δίνει τον ρυθμό, καλωσορίζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης στη Βαρβάκειο, εκεί όπου παραδοσιακά χτυπά δυνατά ο παλμός της Τσικνοπέμπτης για την Αθήνα.

Από τις 11 το πρωί, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι, βρέθηκαν στην μεγαλύτερη και καλύτερη αγορά της πρωτεύουσας, όπου οι κρεοπώλες έψησαν και προσέφεραν 350 κιλά κρέας, σε μια ατμόσφαιρα γνήσιου λαϊκού γλεντιού. Σε αυτήν συνέβαλε με αποκριάτικη διάθεση ο μποέμ τραγουδοποιός με την κιθάρα του Παντελής Αμπαζής και το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» σε ένα λαϊκό πρόγραμμα με στοιχεία τζαζ και ροκ, και με τη συμμετοχή της λαϊκής τραγουδίστριας Μαρίνας Μανωλάκου.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην καθιερωμένη του επίσκεψη, βοήθησε στο ψήσιμο και αντάλλαξε ευχές με τους περαστικούς και τους επαγγελματίες. Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Από την “καρδιά” της καλύτερης αγοράς της πόλης, τη Βαρβάκειο, ξεκινά ο αποκριάτικος ρυθμός, το κέφι και η χαρά που τόσο χρειαζόμαστε, κάτοικοι και επισκέπτες. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

 

 

Ο εορτασμός της φετινής Αποκριάς στην Αθήνα ξεκίνησε, από την πλατεία Κοτζιά, με την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ, που παρουσίασε το θρακιώτικο δρώμενο του «Μπέη». Στη συνέχεια με παραδοσιακούς σκωπτικούς αποκριάτικους χορούς διέσχισε τη Βαρβάκειο και κατεβαίνοντας την Αιόλου έφτασε μέχρι το Μοναστηράκι, όπου παρέδωσε την σκυτάλη στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων για να συνεχιστεί εκεί το γλέντι, με τους Μανώλη Σκουλά και Δώρα Λοΐζου.

Η γιορτή γρήγορα «απλώθηκε» σε όλη την πόλη, με τις ψησταριές να βρίσκονται σε… πρώτη γραμμή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ