Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Δύο θερμαινόμενους χώρους διαθέτει ο δήμος Αθηναίων για προστασία των αστέγων από το ψύχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατάσταση ετοιμότητας τίθεται ξανά ο δήμος Αθηναίων, λόγω των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και παγετό στην πρωτεύουσα, διαθέτοντας, από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, δύο θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προχωρεί στη λήψη προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών. Για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, θα διατεθούν οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι, οι οποίοι θα τελούν υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Από τις 8:00 μ.μ.:
Στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου κ Βαθέως, Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι»
Στη Λέσχη Φιλίας Αίμωνος 9 & Άστρους, Κολωνός

Παράλληλα, συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες κι αυτή τη φορά να απευθυνθούν στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595 για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ