Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αναπλάθονται άλλοι 19 δρόμοι του Εμπορικού Tριγώνου της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ανάπλαση άλλων 19 δρόμων του Εμπορικού Τριγώνου του κέντρου προχωρά ο δήμος Αθηναίων, που τους τελευταίους έντεκα μήνες έχει ήδη παραδώσει στους πεζούς εννέα πεζόδρομους.

Συγκεκριμένα, θα αναπλαθούν οι οδοί Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος, Αβραμιώτου, Καρόρη, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό άρχισε η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οδών Λεωχάρους, Μιλτιάδου και Χαβρίου, στις οποίες θα ξεκινήσει η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και η εγκατάσταση υποδομών internet.

Τα έργα θα συνεχιστούν τμηματικά σε δεκαεννέα (19) δρόμους του Εμπορικού Τριγώνου, ενώ οκτώ από τους 19 δρόμους που θα ανακατασκευαστούν είναι ήδη πεζόδρομοι (Μιλτιάδου, Σκουζέ, Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Ρόμβης, Θησέως και Αγίου Μάρκου).

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική για την Αθήνα προσπάθεια.

Στο δίκτυο πεζοδρόμων δεν επιτρέπεται η στάθμευση τροχοφόρων. Η συνεργασία καταστηματαρχών, πολιτών και επισκεπτών,για την τήρηση των κανόνων στάθμευσης και διέλευσης, είναι κρίσιμη για την ταχύτερη δυνατή παράδοση του έργου στους πολίτες της Αθήνας και βέβαια την ουσιαστική μετατροπή του, σε μια περιοχή φιλική για τους πεζούς.

Για τον σκοπό αυτό, η δημοτική αστυνομία, με την καθημερινή παρουσία της στην περιοχή, εντείνει τις προσπάθειες για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ